MHP Malatya'da Merkez İlçelerden Birine Talip..!

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Malatya Cadde İmtiyaz sahibi Said Yalçın'a önemli açıklamalarda bulundu.

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Malatya Cadde İmtiyaz sahibi Said Yalçın'a önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 gecesi 04.16'da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirdiğimiz yıkıcı bir deprem ile nezih şehrimiz birkaç dakika içinde büyük maddi ve manevi zararlara uğramış, sonrasında tekrar eden depremler ile de bu durum artmıştır diyen Başkan Gök,” Öncelikli olarak tüm kıymetli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın.

Merkezi hükümet olsun, yerel yönetimler olsun deprem sürecinin akabinde hızla bölgeye intikal etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, MHP Belediyeleri ve il-ilçe teşkilatları adeta hayati malzemelerin envai çeşidini bölgeye yığmış; hiç bir ayrım gözetmeksizin vatandaşlarımızın öncelikli olan tüm ihtiyaçlarını karşılamıştır. İlk müdahaleler sonrasında şehrimiz belediyelerinde çadır yardımı ile başlayan süreç; konteyner kentlerin kurulumu ile devam etmiş ve nihayetinde şu an on binlerce insanımızın barınma ihtiyacı karşılanmıştır.

Enkazlar kaldırıldıktan hemen sonra ağır hasar alan binalarımızın %40'ına tekabül eden bir yıkım tamamlanmıştır. Malatya Büyükşehir Belediyemizin fore kazık çalışmaları dediğimiz zeminleri güçlendirme ve altyapı çalışmaları başladı. Bu sürecin sonucunda inşallah vatandaşlarımızın barınma noktasında yaşadıkları tüm sorunlar minimize edilecek ve imar çalışmaları hızlanacaktır. Emlak-Konut da şehrimizde çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bununla birlikte kasım ayı sonu aralık ayı başında 3000 civarında evin teslimi Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleşecek törenle yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın ticari noktada faaliyetlerini yürütebilmeleri anlamında, şehrimizin merkezi noktalarında konteyner çarşılar ve çelik konstrüksiyon işyerleri yapıldı. Esnafımız kendi işyerlerini yapıncaya kadar buralarda herhangi bir aksaklık olmadan ticari faaliyetlerine devam edebilecek. Devletimiz oldukça güçlü ve yerel yöneticilerimiz de istişare noktasında oldukça yapıcı ve çözümcü olduğu için kesintisiz olarak görüşmelerimizi devam ettirebiliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimle hakkında birkaç söz etmezsek olmaz diyen MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, “Milliyetçi Hareket Partisi tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla seçimlere hazırdır. Bilindiği üzere görevi teslim aldığımız ilk andan itibaren vatandaşlarımızla bağlarımızı hiç koparmadık. Bildiğiniz gibi sürekli olarak genel merkezimizin seçim öncesi ve süresince devam eden çalışmaları vardı. ‘Komşum Nasılsın?', ‘İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Programları' ve nihayetinde ‘Diyar Diyar Anadolu' gibi programlarımızla da başta olmak üzere; tüm esnaf, STK'lar ,dernekler, vakıflar ile görüşmelerimize devam ediyor, vatandaşımızın tutum ve beklentilerine uygun bir çalışma ortamı sağlıyoruz.

Cumhur İttifakı olarak seçime girersek eğer, belirlediğimiz bir ilçe şu an yok. Ancak talep noktasında elbette Malatya'nın merkez iki büyük ilçesi var. Bu ilçelerden en azından birinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayının belediye başkanı adayı olarak bizleri temsil etmesi, teşkilatımıza ve ittifakımıza güç katacaktır. Ayrıca şehir genelindeki kalabalık nüfuslu diğer ilçelerimizden de istediğimiz bazı yerler var. Bu taleplerimizi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza ilettik. Cumhur İttifakı olarak kurulan komisyonun çalışmaları devam etmekte. Bu çalışmaların akabinde Malatya'da Milliyetçi Hareket Partisi adayları ile ilgili çalışmalarımızı başlatmış olacağız ve adaylarımızın sahadaki çalışmalarına destek vereceğiz.” Dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme