Maski, Kuzey Kuşak Yolunda Altyapı İnşa Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hattı inşa çalışmaları kapsamında Kuzey Kuşak Yolu'nda altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve yüklenici firma yetkilileri ile beraber çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Kuşak Yolu altyapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon sistemini güçlendirmek amacıyla 5.000 metre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon, 3.000 metre uzunluğunda içme suyu ve 1.500 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Yaklaşık 10 Kilometre Altyapı İnşa Ediyoruz”

Kuzey Kuşak Yolu'nda yapımına başlanılan altyapı çalışmalarının yaklaşık 10 bin metre uzunluğunda olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen; “Malatya Büyükşehir Belediyemiz Yol Altyapı Daire Başkanlığıyla beraber MASKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışmalar yapmaktayız. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak; 2024 yılı son 6 aylık yatırım programımızda 570 milyonluk yatırım planlamaktayız. Temmuz ayı itibariyle çalışmalara başladık. Bu çalışmamız hızla devam etmektedir. Bununla beraber Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'in talimatlarıyla 2025 yatırım programlarıyla ilgili de hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Hem ihale süreçlerimiz hem plan proje anlamında etüt çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda 6 tane ihale yapmış durumdayız. Yaklaşık olarak 1 milyar TL bütçeli, 3 ihalemizin sözleşmelerini imzaladık, iş başı yaptık ve yer teslimleri yapıldı. 3 ihalemizde de sözleşme imzalama aşamasındayız. Yine 2024 yılı içerisinde sonuçlandıracağımız yaklaşık 1 milyar TL bütçeli 3 tane ihalemiz daha olacak. 2025 yılındaki yatırım programımız biraz daha kapsamlı olacak. İnşallah adeta yeniden kurulan şehrimizin altyapısını güçlendirmek için çok ciddi ve kapsamlı yatırım programları üzerinde çalışıyoruz. Kuzey Kuşak Yolu'muzda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaklaşık 5.000 metre kanalizasyon, 3.000 metre içme suyu ve 1.500 metre de yağmur suyu olmak üzere yaklaşık 10.000 metrelik altyapı çalışmamız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması için gece gündüz demeden çalışan fedakâr çalışma arkadaşlarıma ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme