Malatya Kent Konseyi Öncülüğünde Yeni Çarşı Merkezinde İnceleme Gezisi Yapıldı.

Malatya Kent Konseyi yeniden inşa edilen çarşı merkezi ile ilgili kent estetiğine dair gözlemler yapmak ve öneriler sunmak için Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Teknik STK'lardan oluşan yeni çarşı merkezinde teknik bir gezi düzenlediler.

Malatya Kent Konseyi yeniden inşa edilen çarşı merkezi ile ilgili kent estetiğine dair gözlemler yapmak ve öneriler sunmak için Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Teknik STK'lardan oluşan yeni çarşı merkezinde teknik bir gezi düzenlediler. Teknik gezi kapsamında öncelikli olarak Emlak Konut Uygulama Müdürü Yunus Emre Demirkıran ve Emlak Konut İnşaat Kontrolü Erdi Tikenoğlu tarafından çarşı merkezi ile ilgili olarak detay bilgi verildi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya çarşı merkezi inşa edilirken şehrin estetiği ve peyzajıyla alakalı STK'lardan, Üniversitelerden, Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinden bu doğrultuda fikir almak için toplandıklarını belirterek, “Bundan sonraki süreçlerde özellikle kent estetiği bağlamında yapılacak çalışmalarda ilgililerin görüş ve önerileri dikkate alınarak çalışmaların desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmalarımızı rapor haline getirip yetkililere sunmak, bu konuyla ilgili şehrin daha nitelikli, daha estetik hale getirilmesiyle alakalı kamuoyu farkındalığı oluşturmak amacındayız. Aynı zamanda ortak akıl mekanizmasını da harekete geçirmek istiyoruz. Bundan dolayı davetimize icabet eden Mimarlar Odasına, Peyzaj Mimarlar Odasına, Jeoloji Mühendisleri Odasına, DAİMFED'e, diğer odalarımıza, mimarlarımıza, üniversitelerimize, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimize ve Büyükşehir Belediyemize bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Düzenlenen gezinin amacına değinen Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya Kent Konseyinin öncülüğünde bu programı düzenlediklerini söyleyerek, “Sahadaki çalışmaların hangi boyutta olduğunu görüp ona göre özellikle vaziyet planı üzerinden değil cepheler üzerinden sokak sağlıklaştırılması açısından bu projeye neler ekleyebiliriz, neler önerebiliriz, bu aşamadan sonra neler yapabiliriz, bunun önerilerini sunmak adına teknik bir gezi düzenledik. Bu anlamda STK'larımız, Meslek Odalarımızla birlikte Malatya Kent Konseyimizin öncülüğünde tekrar bir araya gelip herkesin kendi alanıyla ilgili görüş ve önerilerini masaya yatırıp bunu dosya haline getirip Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'e ve diğer ilgililere sunacağız. Oradan da sıklıkla Malatya'mıza gelen Bakanımıza hep birlikte sunumunu yapacak şekilde bir organizasyon tertiplemeyi planlıyoruz” dedi.
Emlak Konut Uygulama Müdürü Yunus Emre Demirkıran, 6 Şubat depremi sonrası Malatya ve 11 ilde çok ciddi yıkımlar olduğunu vurgulayarak, ”Buradan en çok etkilenen alanlardan bir tanesi de bu çarşı alanı oldu. 6 Şubat depreminden sonra daha yaraların sarılmaya başladığı anda çarşı merkezinin ihale süreci, avam projenin hızlı bir şekilde çalışması, daha sonra zemin etüt çalışmalarına başlanması, vatandaşımızı mağdur etmemek, hızlı bir şekilde çözüm bulmak için elimizden gelen gayreti gösterdik ” dedi. Bu proje ile Malatya'nın çok güzel bir çarşı merkezine sahip olacağını ifade eden Demirkıran, “ Bu çarşı Malatya'nın merkez ticaretine çok büyük bir güzellik katacak. Bundan sonraki süreçlerde de gelen önerilere imkânlar ölçüsünde açık olmaya gayret göstereceğiz, istişareye açık olacağız” dedi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden verilen bilgiye göre, inceleme gezisinin akabinde ilgili teknik STK'lar ile tematik konulara göre raporlar hazırlanacağı ve ilgili yerlere ulaştırılacağı belirtildi.

Bülten

Bakmadan Geçme