Küresel Çözüm Platrformu Faaliyetine Kenya İle Başladı

Dünya üzerindeki tüm Türk sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak ortaya çıkacak sinerjiden katma değer sağlamayı hedefleyen Küresel Çözüm Platformu, dış ülke olarak ilk çalışmasını Kenya grubuyla başlattı.

Dünya üzerindeki tüm Türk sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak ortaya çıkacak sinerjiden katma değer sağlamayı hedefleyen Küresel Çözüm Platformu, dış ülke olarak ilk çalışmasını Kenya grubuyla başlattı.


Dünya üzerindeki tüm Türk sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak ortaya çıkacak sinerjiden katma değer sağlamayı hedefleyen Küresel Çözüm Platformu, bu amaç ekseninde ortak sosyal, kültürel, sanatsal, gastronomik, ticari ve eğitim faaliyetlerinde bulunup, sorunları tespit edip çözüm yolları da sunacak. Bu yapısıyla ortaya koyduğu farklı proje ve projeksiyonları ile dikkat çeken Küresel Çözüm Platformu faaliyetlerine de hızlı başladı. Platform yöneticileri 25 Ağustos'ta Çelmo Mobilya ve ASİAD (Avrasya Sanayici İşadamları Derneği) ile Kenya'dan gelen 96 kişilik yatırımcı işinsanından oluşan grubu İnegöl'de misafir etti. Bu toplantıya İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediye Başkanlığı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üst düzeyde katılım gösterirken, gerçekleşen organizasyonda Kenyalı işinsanları bütün tedariklerini İnegöl'den yapma sözü verdi.

“ORGANİZASYONLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Küresel Çözüm Platformu'nun ‘Güçlü Birliktelik' fikriyle ortaya çıktığını söyleyen Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş başarıyla sonuçlanan organizasyon hakkında şunları söyledi: “Türkiye merkezli Küresel Çözüm Platformu, özünde dünyadaki tüm Türklerin el ele verip, ortak enerji ve sinerji üretebileceği güçlü birliktelik amacını taşıyor. Biliyoruz ki, dünyanın bir çok bölgesine ülkemizden vatandaşlarımız göç etti, bu vatandaşlarımızın sosyal, sosyo-kültürel, ekonomik, siyasal nitelikte bir çok problemleri var. Bu problemlerin çözümünde bir dizi dezavantajlı durumlar yaşıyorlar. Hatta ülkemizle ilgili aidiyet sorunlarının çözümünde de kendilerine uzanacak bir el bekliyorlar. Dünyanın bir çok bölgesinde bulunan insanlarımızın bu amaçla kurduğu irili ufaklı derneklerimiz var, ama bu derneklerimizin tek başına sorunlarını çözebilme, katma değer ortaya koyabilme kabiliyetleri sınırlı. Çünkü her dernek tek başına hareket ettiği için hizmetleri de büyüyemiyor. Bizim görevimiz tam da burada başlıyor. Küresel Çözüm Platformu, dünyanın neresinde olursa olsun Türk vatandaşlarımıza uzanacak ve hangi konuda olursa olsun dezavantajları avantaja çevirecek bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın her yerinde bulunan ne kadar Türk derneği varsa ve biz ne kadarını birbirine entegre edersek o kadar büyük faaliyetler yaparız, katma değer sağlarız, kalkınırız. 25 Ağustos'ta Çelmo Mobilya ve ASİAD ile Kenya'dan gelen 96 kişilik yatırımcı işinsanından oluşan grubun buluşması bu çabanın ilk ürünüdür, ilktir ama son olmayacak, yeni temaslarımız var, sonuçları da hayırlı olacak İnşallah.”

"STK'LARIN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILACAK"

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Vekili İsmail Aktaş ise şu değerlendirmede bulundu: "Küresel Çözüm Platformu olarak her zaman ülkemizin avantajlarını düşünüyoruz, kazan kazan düşüncesiyle hareket ediyoruz. Kenya programı bir ilkti, tempomuz gittikçe artacak. Ülkemiz adına kazanımlarımız Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) birlikte, el ele vererek üretimleri olarak devam edecek. İnsanlar STK'ların önemini daha iyi anlamış olacak."

Bülten

Bakmadan Geçme