Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı eğitim toplantısı

Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı eğitim toplantımızın

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından projelendirdiğimiz ve bu kapsamda desteklenen Arguvan ilçemiz ve Battalgazi ilçemiz yetiştiricilerine uyguladığımız Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı eğitim toplantımızın birincisini Arguvan Belediye toplantı salonunda ikincisini ise Birlik binamız da yetiştiricilerimizin yoğun katılımı ile yaptık.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hastalık önleme, koruyucu hekimlik ve kırsal kalkınma ile ilgili Arguvan Belediyesi ve Birlik binası toplantı salonun da eğitim toplantısı yapıldı. Fırat Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen toplantılara, Prof. Dr. Orhan GÜNDÜZ, Dr. Selami AYGEN, Doç. Dr. Abdurrahman KÖSEMAN, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan AKIN, Birlik teknik personelleri ile Arguvan ve Battalgazi deki yetiştiricilerimiz katıldı.
Eğitimi veren hocalardan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan GÜNDÜZ birçok konuda yetiştiricilere bilgiler verdi ve soru cevap ile üreticileri bilgilendirdi. Yine Dr. Selami AYGEN ise hayvan hastalıkları besleme, parazitlerle mücadele, kuzu büyütme, aşılama ve birçok konuda yetiştiricilere önemli bilgiler verdi.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise yaptığı konuşmada;
"Arguvan ve Battalgazi ilçemiz deki yetiştiricilerimize yönelik Fırat Kalkınma Ajansına sunduğumuz projemiz vardı. Bu proje 2019 yılı teknik destek programı kapsamında Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı kapsamında eğitimler ile ilgili toplanmış bulunmaktayız. Burada asıl amacımız değerli hocalarımız tarafından koruyucu hekimlik ile ilgili sizlere eğitim verilmesi. Bu eğitimde de soru cevap şeklinde yine eğitimin sonunda verilecek sertifikalarınız ile birlikte bunu en iyi şekilde değerlendirmek ve asıl amacımız, hastalıklar yine parazitlerle mücadele ve hayvan kayıplarının önüne geçebilmek için böyle bir projemiz vardı bu kapsamda bugün Arguvan da ve Battalgazi deki toplantılarımızı yapıyoruz. Tüm eğitimci, katılımcı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."dedi.


Programın sonunda ise eğitime katılanlara sertifika, fosforlu çoban çantası(heybe), broşür, el kitapçığı vs. bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

Bülten

Bakmadan Geçme