Kınalı Keklik Üretim Sezonu Başladı
Kınalı Keklik Üretim İstasyonunda düzenlenen törenle yeni sezon üretimine başlandı.
İnönü Üniversitesi kampüsündeyer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kınalı Keklik Üretim İstasyonunda düzenlenen; Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdür Vekili Abdullah Koç'un ev sahipliği yaptığı törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, rektör yardımcıları, rektör danışmanları, Genel Sekreter ve yardımcıları, fakülte dekanları ve daire başkanları katıldı.
Yeni sezon üretiminin başladığı istasyonda gerçekleştirilen törene davetinden dolayı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdür Vekili Abdullah Koç'a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, her yıl çok sayıda kınalı kekliğin yetiştirilerek doğaya salındığı Kınalı Keklik Üretim İstasyonunun önemli bir görevi ifa ettiğini belirtti. Rektör Kızılay, “Türkülerimize dahi konu olmuş ve son derece sevecen bir hayvan türü olan kınalı kekliğin, kampüsümüzde yer verilen alanda son derece özenle yetiştirilmesi ve doğaya salınması bizleri mutlu etmektedir.” dedi.
İnönü Üniversitesi kampüsünde kendilerine ayrılan alanda 2013 yılından bugüne yaklaşık 26 bin kınalı kekliğin üretilip yetiştirilerek doğaya salındığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdür Vekili Abdullah Koç, üretime 10 bin kapasite ile başladıklarını ve bu sayının her yıl arttığını ifade etti. Buradaki istasyonun alt yapı itibari ile son derece modern ve teknolojik bakımdan üstün olduğunu söyleyen Koç, alanın temiz, sessiz ve güvenli olması kekliklerin sağlıklı yetiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Kınalı keklik ve üretim süreci hakkında bilgiler veren Koç, kınalı keklik üretimi sezonunubu sürece önemli katkıları olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve yönetimi ile birlikte başlamak istediğini söyledi.Katkılarından dolayı Rektör Kızılay'a teşekkür eden Koç, daha sonra misafirleri ile birlikte istasyonu gezdiler.