Kayseri Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali

1-7 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenen 'Kayseri Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivaline

1-7 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenen “Kayseri Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivaline” Malatya'dan İpli Kukla Yapımı Sanatçısı Mehmet Ali Karataş olmak üzere 17 şehirden 31 sanat dalında 31 sanatçı katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisinde düzenlenen Kayseri Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, Tarihi Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.
İpli Kukla Yapımı Sanatçısı Mehmet Ali Karataş; “Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen organizasyonda başta Kayseri Büyükşehir Belediyemize ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir organizasyon ile her biri birbirinden değerli sanatçılarımızı bir araya getirmesi çok anlamlı ve değerli.Geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarılmasına bu tur organizasyonlar ciddi katkı sunmaktadır. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, Kayseri'nin yanı sıra, daha önce Edirne, Çanakkale, Afyon, Denizli, Bodrum ve Beyoğlu'nda da düzenlenmişti, Umuyorum ilerleyen zamanlarda Malatya başta olmak üzere diğer illerimizde bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaparlar.” Dedi.
Festivale, Kayseri, İstanbul, Konya, Ankara, Bitlis, Mersin, Kastamonu, Adıyaman, Denizli, Sakarya, Şanlıurfa, Malatya, Sivas, Giresun, Hatay, Eskişehir ve Ordu olmak üzere 17 şehirden 31 sanat dalında 31 sanatçı katılıyor.
Festivalde geleneksel el sanatları icra eden 31 sanatçı, Taş Oymacılığı, Gümüş Telkâri, Tespih Sanatı, Katı', Keçe, Baston Yapımı, Kırkyama, Yazmacılık Ahşap Baskı, Yemeni, Naht Sanatı, Bıçakçılık, Tulum Yapımı, Ebru, Ahşap Kaşık Yapımı, Kemik Tarak, İpli Kukla Yapımı, Okçuluk, Tamzara Dokuma, Cam Sanatı, Ahşap İşçiliği, Sedef Kakma, Hüsn-i Hat, İpek Dokumacılık, Gümüş Savat, Soğanlı Bez Bebek Yapımı, Saraçlık, Lüle Taşı İşçiliği, Adıyaman Geleneksel Giysili Bebek, Çini, Çömlekçilik ve Kemik Şekillendirme-Süsleme gibi 31 el sanatı branşında eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.
Ayrıca festivalde sergiler, konserler, söyleşiler, workshoplar gibi renkli etkinlikler yer aldı.

Bülten

Bakmadan Geçme