İnönü Üniversitesinin Diploma ve Mezuniyet Belgelerinde 'TYÇ Logosu' Kullanılacak

İnönü Üniversitesinin diploma ve mezuniyet belgelerinde

İnönü Üniversitesinin diploma ve mezuniyet belgelerinde “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu” kullanacak. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu kullanım hakkına ilişkin plaketi, İnönü Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay aldı.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu Lansman Programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik (ÇSGB) Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Faruk Özçelik'in teşrifleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu Başkanı Nazan Şener, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı, MYK Başkanı Cemal Cihan Coşkun, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) yönetim yapıları ve yükseköğretim kurumlarından 180'i aşkın temsilcinin katılımları ile 14 Haziran'da Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Lansman Programı'na İnönü Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Genel Sekreter Mustafa Gezer katıldı.

Etkinlikte, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)'nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu şekilde tasarlanan genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ile kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesi olduğu ifade edilerek bunun Türkiye eğitim, öğretim ve yeterlilik sisteminin Avrupa'ya ve dünyaya açılan penceresi olduğuna vurgu yapıldı.

Aralarından İnönü Üniversitesinin de yer aldığı 40 üniversite, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu'nu kullanma hakkı kazandı. Diploma ve mezuniyet belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu kullanım hakkına ilişkin plaketi, İnönü Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay aldı.

Yükseköğretimde yürütülen yaklaşık 30 bin program arasında, yalnızca 142 diploma programının eğitimde yüksek nitelik ve kalite güvencesini temsil eden TYÇ logosu kullanma hakkını elde ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin kalite standartlarına olan bağlılığına ve öğrencilerine sunduğu yüksek nitelikli eğitim olanaklarına değindi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay “İnönü Üniversitesinin 7 fakülte bünyesinde yürütülen toplam 10 farklı lisans programında TYÇ logosu kullanma başarısına ulaşması üniversitemiz adına önemli ve gurur vericidir. Üniversitemizde diğer programlarda da en kısa sürede akreditasyon çalışmalarının tamamlanması konusunda yoğun çalışmalar yürütülüyor.” dedi.

İnönü Üniversitesinin Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İletişim ve Spor Bilimleri Fakültelerinden mezun olan öğrencilerin diploma ve mezuniyet belgeleri bu yıl ilk kez, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek nitelik ve kalitenin varlığını işaret eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu taşıyaca

Bülten

Bakmadan Geçme