İlimizde Gıda Güvenliğine Yönelik Denetimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Malatya Valisi Seddar Yavuz ,üretim süreçlerinin sıkı denetimlerle kontrol altında olduğunu belirtti

Vali Seddar Yavuz, Malatya'da gıda üretiminin farklı alt sektörlerde geniş bir yelpazede gerçekleştirildiğini belirterek, üretim süreçlerinin sıkı denetimlerle kontrol altında olduğunu vurguladı. Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bal, unlu mamuller, şekerleme, sıvı-katı yağlar, helva, pekmez, yumurta, tuz, kuruyemiş ve pastacılık ürünleri gibi birçok sektörde faaliyet gösteren işletmelerin, hem iç pazara hem de komşu ülkelere ihracat yaptığını ifade etti.
İlimizde gıda üreten işletmeler, gerekli altyapı standartlarını sağladıktan sonra, ürün güvenliğini teminat altına alan HACCP sistemi doğrultusunda onay belgesi alıyor ve düzenli denetimlerle izleniyor. Denetimler, üretimden tüketime kadar her aşamada hijyen ve sağlık riskleri açısından değerlendiriliyor.
Vali Yavuz, gıda kodeksine aykırı üretim yapan işletmelere yasal yaptırımlar uygulandığını belirterek, bu yaptırımların ürün toplatma, imha, ifşa ve para cezası gibi çeşitli önlemleri kapsadığını söyledi.
2024 yılı içerisinde Malatya'da 879'u üretim yeri olmak üzere;
 Toplamda 4.509 gıda satış ve toplu tüketim yerinde
 9.665 denetim gerçekleştirildiği,
 94 adet numune alındığı
 Denetim sonucunda 75 işletmeye yaklaşık 3,2 milyon TL para cezası uygulandığı açıklandı.
Ayrıca, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 4 işletmenin de kamuoyuna duyurulduğu bildirildi.
Vali Yavuz, denetimlerin artarak devam edeceğini vurgularken, tüketicilere de önemli bir çağrıda bulundu;
“En iyi denetçi, tüketicinin kendisidir. Halkımız, gıda alırken karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı'na veya Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirsin.”dedi.
Malatya'da gıda güvenliğinin sağlam denetimlerle korunduğu ve vatandaşların güvenle tüketim yapabileceği bir ortam yaratılmaya devam ediliyor.

Bülten

Bakmadan Geçme