HÜDA PAR'dan ABYB'ye Ziyaret

Hüda Par Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili ve beraberindeki heyet Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Hüda Par Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili ve beraberindeki heyet Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.
HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili, beraberindeki heyetle, basın konteynerlerinde bulunan ulusal ve yerel basın mensuplarını ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette Başkan Sevgili, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana esnaf ve konteynır ziyaretlerimiz devam etmekte. Çok ciddi sıkıntıların devam ettiğini dile getirmek isteriz. Halkımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit etmek amacıyla sürekli halkın içerisindeyiz. Vatandaşlarımızı evlerinde (konteyner), esnaflarımızı ise iş yerlerinde ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını kendilerinden diliyoruz. Esnafların talebi bir an önce yaşadıkları sıkıntılarının giderilmesidir. Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle halk bir an önce kalıcı konutlarına esnaflar ise kalıcı işyerlerine kavuşmak istiyor.” Dedi.
Malatya'da son yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremde halkın büyük bir panik yaşadığını anımsatan Sevgili, "Çoğu insan yaşanan son depremle beraber evlerini yine terk etti. Bazıları şehir dışına bazıları ise bağ ve bahçelerinde bulunan konteynerlere gittiler. Son olarak yaptığımız ziyaretlerde genel sorun ve sıkıntıları dosya haline getirdik. Allah'ın izniyle sorunların çözümü için bunu en kısa zamanda yetkililerle paylaşıp aynı zamanda basınla da paylaşacağız." dedi.
Hüda Par Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili , depremzede vatandaşların tüm sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini belirterek, “ 6 Şubat depreminden sonra yıkılan iş yerleri ve evlerin içindeki ‘eşya' yardımı yapılmasına dair zamanın içişleri bakanının bir sözü vardı. Depremzedelerin sesi olmaya devam edeceğiz. Eşya yardımı adı altındaki ücretlerin bir an evvel ödenmesi için , sorunları genel merkezimize ileteceğiz. Meclise taşıyıp mutlaka ivedi bir şekilde sonuçlanmasını açıklayacağız. Mucbir sebep ve akabinde esnafların vergi borçlarının silinmesi konusunda gerekli teşebbüslerimiz olacaktır.” Şeklinde konuştu.
ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Malatya'mızı hep birlikte el ele, gönül gönüle, tek yumruk olarak, siyasetçisinden, bürokrasisine, stk'sından , milletvekillerine Malatya'yı tekrar ayağa kaldıracağımızdan eminim. Ziyaretlerinizden bizleri dinlemenizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme