Giresundaki Selde 4 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Soylu, Giresun'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı, 'Bir asker ve 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı, "Bir asker ve 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı" dedi.

Giresun'da meydana gelen şiddetli yağış felakete dönüştü. Araçların sürüklendiği felakette acı bilançoyu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 asker ile 3 vatandaşın öldüğünü bildirdi.
Sel bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli yağmurun ardından hem sel hem de heyelan oluştuğunu söyledi.
12 KAYIP VAR
12 kayıp bilgisi verdiğini hatırlatan Bakan Soylu, "Maalesef 12 kaybın 3'ünün cansız bedenine ulaştık. Bunlardan bir tanesi jandarma evladımız şehit oldu. Bir tanesi de yine bir vatandaşımız. O da Espiye'de Yeniköy'de hayatını kaybetti, şehit oldu" diye konuştu.
133 KİŞİ KURTARILDI
Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 133 vatandaş kurtarıldı. Helikopterle alınan vatandaşlar oldu. Selden Doğankent-Tirebolu yolu çöktü.
Dereli ilçesinde derenin taşması sonucu çarşı su altında kaldı. İlçede etkili olan yağmurla dere taşarak ilçe merkezine bastı.




Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bülten

Bakmadan Geçme