Gezer: Gelin Bu Kez Hatır İçin Değil, Hekimhan İçin Oy Verelim
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gezer, Hekimhan İlçesindeydi
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim gezileri kapsamında Hekimhan ilçesindeydi. Gezer, gün boyunca Hekimhanlılarla muhabbet etti, konuştu, dertleşti ve ilçeyi nasıl daha ileriye taşıyabileceklerini müzakere etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, ceviz ve maden diyarı olan Hekimhan ilçesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Gezer, projelerini anlatarak seçimlerde destek istedi. İlçedeki diğer siyasi parti seçim ofislerini de ziyaret eden Gezer, “Gün boyunca hemşerilerimizle muhabbet ettik, konuştuk, dertleştik ve ilçemizi nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi müzakere ettik. Farklı farklı siyasi görüşlerden tüm hemşerilerimizin misafirperverlikleri, güler yüzleri ve muhabbetleri görmeye değerdi doğrusu. Bütün hemşerilerimize gönül dolusu teşekkürler. Şimdiden Hekimhan ilçemiz için başlatacağımız projelerin heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Maden ve ceviz diyarı olarak bilinen Hekimhan ilçesinin tarım, sanayi ve madencilik kaynaklı zengin potansiyelini harekete geçirmek adına bütün projelerinin hazır olduğuna değinen Prof. Dr. İbrahim Gezer, “İlçemizi tarım, sanayi ve madencilik yanında spor alanında destekleyeceğiz. BAL liginden çekilen Hekimhanspor'u güçlendireceğiz. Girmana Spor'u BAL yolunda destekleyeceğiz. Hekimhan ilçemiz için heyecan verici bir süreç başlayacak. 31 Mart'ta biz kazanacağız, Hekimhan kazanacak, Malatya kazanacak” ifadelerine yer verdi.
“PELETLEME FABRİKASI OLMADIĞI İÇİN HER GÜN 10 BİN TON MADEN SİVAS'A TAŞINIYOR”
Prof. Dr. İbrahim Gezer, Hekimhan'ın 973 ilçe arasında bugün 721'inci sıraya gerilediğini de ifade ederek şunları söyledi:
“Yani neredeyse son 20 yılda 300 sıra geriye gitmiş bir ilçeyle karşı karşıyayız. Türkiye'nin önemli demir yataklarından birisi Hekimhan'da Hasan Çelebi'de. Ama bundan ne kadar faydalanabiliyoruz? Düşünmemiz lazım. Zaten faydalansaydık ilçe bu kadar geriye gider mi? Hekimhan'da 45 milyar ton civarında demir yatağı var. Bir tane peletleme fabrikası olmadığı için Hekimhan'da her gün çıkarılan 10 bin ton civarındaki maden trenlerle Sivas'a taşınıyor, Divriği'ye taşınıyor. Türkiye 6 milyon ton pelet alıyor Yurt dışından. Oysa Hekimhan'a kurulacak bir peletleme fabrikası ile o kadar dövizde içeride kalmış olacak. Bir diğer mesele de Hekimhan'ın ceviz konusunda ciddi bir potansiyeli var. Hekimhan cevizi gerçekten lezzetli bir ceviz, zaten coğrafi işaret belgesi de alındı. Bununla ilgili bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Bizim ilk yapacağımız işlerden birisi de bunun hızlıca bir ticari markaya dönüştürülmesi olacak. Sevgili Hekimhanlı hemşerilerim, ilçemizin biraz önce bahsettiğimiz sorunlarını çözmek, 20 yıldır devam eden gerileme sürecini durdurma ve ilçemizin hak ettiği yere gelmesini sağlamak için Hekimhan ilçemizle ilgili yol haritamızın ve projelerimizin hazır olduğunu bilmenizi isterim. Seçimlerde teveccüh göstermeniz halinde ülkemizin sorunlarını çözmesi ve ileriye taşınabilmesi için her alanda tam bir seferberlik başlatılacak ve ilçemizin kamu özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının tüm kapasite ve enerjisi harekete geçirilecektir. Gelin bu kez hatır için değil Hekimhan için oy verelim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum”