Geleceğin Mühendisleri Mezun Oldu

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Gökhan Durmaz, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Murat Gümüş, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına konuşan Mühendislik Fakültesi birincisi Ege Barışan, zorlu bir eğitim sürecinin ardından mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çınar, konuşmasında hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz da deprem felaketi sonrası üniversitenin Malatya halkı için güvenli bir liman olduğunu söyledi. Durmaz “Mezuniyetinizin hayatınızda çok daha güzel kapılar açması temennisiyle. Mezuniyetinizi tekrardan tebrik ediyorum.” dedi.

Dekan Gökhan Durmaz'dan sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise mezun öğrencilere başarılar diledi. Mezun öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Rektör Kızılay, konuşmasında şunları söyledi:

“Hayat böyle bir gün hüzün, bir gün sevinç. Devam ediyoruz, devam etmek zorundayız. Siz değerli mezunlarımız üniversite diplomasına kavuşuyorsunuz. Bugün bu çok önemli. Ailelerimiz bugün evlatlarıyla gurur duyduğu bir gün yaşıyor. Bu da bizim açımızdan çok kıymetli. Her yıl bu sevinci ve aynı zamanda hüznü sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bu da bizim açımızdan mesleğimizin bir cilvesi. Her yeni gelenle seviniyoruz, her gidenle hüzünleniyoruz.”

Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bülten

Bakmadan Geçme