Eczacılık Fakültesi Mezunları Diplomalarını Aldı

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sığırcı, Türk Eczacılar Birliği 22. Bölge Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı mezun öğrenciler adına Eczacılık Fakültesi birincisi Esmanur Ünlü'nün konuşmasıyla devam etti. Ünlü, konuşmasında mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, eğitim süresi boyunca önemli bilgi ve birikim kazandığını ifade etti.

Tören, Malatya Eczacılar Odası Başkanlığı'nın hazırladığı deprem sürecinde eczacıların yaptıkları çalışmaları anlatan kısa filmin izlenilmesiyle devam etti.

Daha sonra konuşan Türk Eczacılar Birliği 22.Bölge Malatya Eczacı Odası Başkanı Ebru Sönmez, eczacılık mesleğinin önemine vurgu yaparak deprem sürecinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Sönmez, o süreçte destek veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran'a teşekkür etti.

Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve personele baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu da Eczacılık Fakültesi hakkında bilgi aktardı. Deneyimli akademik kadrosuyla donanımlı öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Mesleğin hangi alanında yol alacak olursanız olun işinizi severek yaparsanız hayat boyu yorulmazsınız. Her zaman bir hedefiniz olsun. Bu hedefiniz doğrultusunda planlamanızı yapın ve zamanı iyi yönetin. Her geçen zamanın en değerli şey olduğunu biraz daha anlayacaksınız. İyi iletişim becerilerini edinin ve her zaman ekip çalışmasına önem verin. Bilgi ve teknolojiyi takip edip bu alanlardaki yenilikleri iş hayatınızda mutlaka kullanın. Çevre ve ülke sorunlarına duyarlı olun. İçinde yaşadığınız toplumunuzu sevin ve ne iş yaparsa yapsın herkesin emeğine saygı gösterin. Milli, manevi değerlerimize saygı ve özen gösterin. Cumhuriyetin kazanımlarına her daim sahip çıkıp Ulu Önder Atatürk'ün çizdiği bilim ve medeniyet yolundan asla sapmayın.”

Batçıoğlu ayrıca Ekim ayından itibaren yüz yüze eğitime yeniden başlandığında kalite basamaklarındaki yükselişlerine devam edeceklerini anlatarak her zaman kendilerine destek veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve üniversite üst yönetimine teşekkürlerini sundu.

Dekan Kadir Batçıoğlu'ndan sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise mezun olan öğrencileri tebrik ederek bu yıl buruk bir mezuniyet töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuşmasında Rektör Kızılay “Konuşmamda sadece bir şeyi vurgulamak istiyorum. O da siz bundan sonra kendi eczanelerinizi her türlü doğal diğer risklere karşı sağlam dirençli olarak kurmanızdır. Bu benim mezuniyet konuşmamda size önerimdir. Onun dışında zaten hocalarımız sizleri en iyi şekilde yetiştirdi. Artık siz bugün mezun oluyorsunuz ve bütün ülkenin her alanı sizi bekliyor. Yolunuz bahtınız açık olsun. Size güveniyoruz. Bundan sonra ülkenin geleceği sizsiniz. Çok kıymetli bu genç eczacılarımızın anne babaları, aileleri sizleri tebrik ediyorum ve kutluyorum. Evlatlarınızla güzel günler yaşamanızı canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.

Eczacılık Fakültesi akademisyenlerini de tebrik eden Rektör Kızılay sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Hocalarımız 16. kez mezun ediyorlar. 21 yıllık fakültemiz, yarım asırlık üniversitemiz var ama Eczacılık Fakültesi nispeten genç bir fakültedir. Dolayısıyla 16. kez yetiştirdikleri genç eczacıları mezun ediyorsunuz sizlere de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 2-3 hafta sonra birinci sınıfı tercih edip kazanacak yeni gençler gelecek. Yeni süreç başlayacak. Değerli dekanımız Kadir hocamı, dekan yardımcılarımızı, fakülte yönetimini tebrik ediyorum. Tekrar büyük afetlere daha iyi hazırlanmamız dileğiyle hem kaybettiğimiz 72 kardeşimizi ve tüm ülkemizin kayıplarını rahmetle anıyorum. Gençlerimizin bahtları açık olsun diyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sığırcı ise birlik beraberlik vurgusu yaparak mezun öğrencileri tebrik etti.

Tören eczacılık yeminin okunmasının ardından kep atma ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bülten

Bakmadan Geçme