CHP İl Gençlik Kolları kongresi yapıldı. İbrahim Erbaş yeniden başkan seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 17. Olağan Gençlik Kolları Kongresinde konuşan İl Başkanı Barış Yıldız partinin tarihi, demokrasi mücadelesi ve gençliğin bu süreçteki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 17. Olağan Gençlik Kolları Kongresinde konuşan İl Başkanı Barış Yıldız partinin tarihi, demokrasi mücadelesi ve gençliğin bu süreçteki rolü üzerine önemli açıklamalar yaptı. Yıldız, CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olarak ulusal bağımsızlık ve demokrasi mücadelesindeki yerini vurguladı.
Kongrede konuşan 3 yıldır İl Gençlik Kolları başkanlığı yapan ve tekrar başkanlığa aday olan İbrahim Erbaş, “Sokak sokak broşürünü dağıttığım pankartını astığım bayrağını gururla taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye'de birinci parti yaptığımız bu yürüyüşte omuz omuza mücadele etmek bizlere bir onurdu. Hak, hukuk, adaletin yılmaz savunucuları, partimizin öz gücü gençlik kollarımızın çalışmalarını ve 3 yıllık faaliyetlerini sizlere aktardık. Bizler burada gençlik örgütlerinin bir alt güç değil öz güç olduğunu gösterdik. Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet halk partisi gençliğin gücü ile gelecekte sesini duyuracaktır. 13 yaşında kapısından içeri girdiğim baba ocağım yüzyıllık çınar evimiz Cumhuriyet Halk Partisinde tekrardan Malatya Gençlik Kolları Başkanlığına aday olduğumu sizlere paylaşmak benim için bir mutluluk “ ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanlığı'nda düzenlen 17. Olağan Gençlik Kolları Kongresinde konuşan İl Başkanı Yıldız, tarafından 1978 yılında katledilen Gençlik Kolları Başkanı Yüksel Mazmanoğlu ve 2015 yılında Ankara Garı'nda terör saldırısında hayatını kaybeden gençler saygıyla yad edildi. Toplantıda konuşan Yıldız, gençlik kollarında görev almanın önemine vurgu yaparak, gençlerin toplumsal sorumluluklarının altını çizdi.
Konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurarken gençlere büyük bir sorumluluk bıraktığı hatırlatan Yıldız, bu sorumluluğun en çok da gençlere ait olduğu ifade etti. Gençlerin, Atatürk'ün açtığı yolda ilerleyerek Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşıyacaklarına olan inancı dile getirdi.
İl Başkanı Yıldız tarafından, CHP'nin geçmişten günümüze emperyalizmle mücadelede oynadığı rolün altı çizilerek, gençlerin bu tarihi mirası sahiplenmesi gerektiği belirtildi. "Cumhuriyet Halk Partisi gençliği, demokrasinin savunucusu olacak ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesini geleceğe taşıyacaktır," ifadesiyle gençlere çağrıda bulundu.
CHP'nin tarihini ve ulusal bağımsızlık mücadelesini örnek göstererek, gençlerin bu değerleri koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip olduklarını belirten CHP İl Başkanı Barış Yıldız. ayrıca, gençlerin vicdanları gereği sadece kendileri için değil, tüm gençler adına mücadele etmeleri gerektiği ifade ederek, gençlik kollarına katılan bireylerin, eğitim, teknoloji gibi alanlarda aktif rol alarak geleceğe yön vermeleri gerektiği dile getirdi. CHP'nin gençlerden büyük beklentileri olduğu ve partiyi gelecekte daha ileriye taşıyacak olanların gençler olduğu vurguladı.


GENÇLİK KOLLARI YÖNETİMİ:
Toplantıda, partinin köklü geçmişine ve gelecekteki hedeflerine vurgu yapılmasının ardından il gençlik kolları seçimlerine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde gençlik kolları başkanlığına yeniden İbrahim Erbaş seçildi. Erbaş başkanlığındaki Malatya İl Gençlik kolları yönetiminde şu isimler yer aldı: Begüm Polat ,Çağdaş Süleyman Yıldız , Dursun Uslu ,Efe Kağan Almasulu , Eftelya Güler , Enver İnan , Gülseren Yücel ,Hasancan Ciğerci , Murat Deniz Özer , Murathan Özhan , Mustafa Can Küsmez, Nazlıcan Karataş , Oğulcan Berktaş ,Onur Şimşek.

Bülten

Bakmadan Geçme