Başkan Yiğit'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Yiğit'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Malatya Şube Başkanı MUHSİN Yiğit 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yiğit mesajında;

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.
Bu vesile ile özellikle özlük haklarının ivedilikle iyileştirilmesi ,Söz verilen 3600 ek göstergelerinin verilmesi ,öğretmene uygulanan şiddete karşı en sert tedbirlerin alınması , sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılarak aile bütünlüğünün sağlanması öğretmenlerimizin sabırla beklediği düzenlemelerdir..
Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekâmülü uğrunda ömrünü vakfeden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, görevlerini ifa ederken yapılan hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bulunan eğitim camiamızın mensuplarına Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Bülten

Bakmadan Geçme