Bakan Bolat, iş gücü istatistiklerini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracattaki artışın istihdam artışına da katkı sağladığına dikkat çekti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracattaki artışın istihdam artışına da katkı sağladığına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan ağustos ayı iş gücü istatistiklerini değerlendiren Bakan Bolat, "İhracattaki artış ve dış ticaret dengesindeki iyileşme ülkemizin büyümesine olduğu gibi istihdamın artışına da büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Bakan Bolat, ağustosta, istihdam edilenlerin sayısının bir önceki aya göre 78 bin kişi arttığını, işsiz sayısının ise 89 bin kişi azaldığını belirtti.

İşsizlik oranının 0,3 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine gerilediğini söyleyen Bolat, "İhracattaki artış ve dış ticaret dengesindeki iyileşme ülkemizin büyümesine olduğu gibi istihdamın artışına da büyük katkı sağlamaktadır. Bu anlamda, Bakanlığımızın ihracatı artırıcı ve özellikle yerli üretimi, haksız ve dampingli ithalata karşı koruma anlamında attığı adımların, aldığı tedbirlerin etkisini memnuniyetle görüyoruz. Uyguladığımız dış ticaret politikasına desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere, ilgili bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme