Arguvan İlçesinde 210 Köy Evi İnşası Hızla Devam Ediyor

Arguvan İlçesinde 210 Köy Evi İnşası Hızla Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yaraların sarılması için başlatılan çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için inşa edilen kalıcı konut ve iş yerleri ile hafif çelikten köy evlerinin yapımları da devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arguvan İlçesinde yapımı devam eden köy evlerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Başkan Er, yapımı büyük bir hızla devam eden köy evlerinin en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Başkan Er, inceleme gezisi sırasında, “6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz büyük depremin ardından devletimiz bütün imkanlarını vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için seferber etmiştir. Devletimiz, TOKİ aracılığıyla Malatya genelindeki kırsal mahalleler ile ilçelerimizdeki köy evlerinin yapımının biran önce tamamlanması için yoğun bir çaba içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Konut ve Köy Evi yapımının devam ettiği diğer ilçelerimizde olduğu gibi Arguvan ilçemizde de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile hafif çelikten 210 köy evinin yapımı için belirlenen 25 alanda 168 konutun yapımı çalışmaları devam ediyor. Malatya'mızın her noktasında konutlarımızın yükseldiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Rabbim milletimize ve devletimize zeval vermesin.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına ve işyerlerine kavuşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Ankara'ya ziyaretlerimiz sırasında görüşme gerçekleştirmiş olduğumuz bütün bakanlıklarda her zaman için Malatya'mıza yeni kazanımlar alarak geldik. Her türlü zorluğun altından kalkabilecek güçlü bir devletimiz var.
Deprem sonrası her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımıza, hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme