Amazon 2020'de büyüyor

Dünyanın önde gelen marka değerlendirme danışmanlığı Brand Finance tarafından yayınlanan son rapora göre Apple , 2016'dan beri ilk kez dünyanın en değerli markası unvanını geri almak için Amazon ve Google'ı geride bıraktı .

Dünyanın önde gelen marka değerlendirme danışmanlığı Brand Finance tarafından yayınlanan son rapora göre Apple , 2016'dan beri ilk kez dünyanın en değerli markası unvanını geri almak için Amazon ve Google'ı geride bıraktı . Apple, çeşitlendirme stratejisinin başarısını,% 87'lik etkileyici bir marka değeri artışıyla 263,4 milyar ABD dolarına yükseltti ve Brand Finance Global 500 2021 sıralamasında üst sıradaki konumuna teşekkür etti .

Apple, Tim Cook'un liderliğinde, özellikle son beş yılda, iPhone'un üzerinde ve ötesinde büyüme stratejilerini geliştirmeye odaklanmaya başladı - bu, 2020'de satışların yarısına karşılık 2015'teki üçte ikisine karşılık geldi. Çeşitlendirme politikası, markanın genişlediğini gördü. App Store, iCloud, Apple Podcasts, Apple Music, Apple TV ve Apple Arcade dahil olmak üzere dijital hizmetler ve abonelik hizmetleri. Yalnızca Yılbaşı Günü, App Store müşterileri dijital ürün ve hizmetler için 540 milyon ABD doları harcadı.

Apple'ın dönüşümü ve kendini defalarca yeniden keşfetme yeteneği, onu diğer donanım üreticilerinden ayırıyor ve markanın Ağustos 2020'de 2 trilyon ABD Doları değerinde bir piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi olmasına katkıda bulundu. elektrikli araç baskını yeniden başlıyor, markanın elini çevirebileceği şeyin sınırı yok gibi görünüyor.

Brand Finance CEO'su David Haigh şu yorumu yaptı:

“Steve Jobs'un mirası, markanın DNA'sına yerleştirilen yeniliklerle Apple'da akmaya devam ediyor. Apple, en üst sıralarda yer aldığından bu yana geçen beş yıl içinde dünyanın en değerli markası unvanını Amazon'dan geri alırken, Farklı Düşündüğüne bir kez daha tanık oluyoruz . Mac'ten iPod'a, iPhone'a, iPad'e, Apple Watch'a, abonelik hizmetlerine, sonsuzluğa ve ötesine. "

Amazon 2020'de büyüyor

En üst sıradaki konumundan vazgeçmesine rağmen, ikinci sıradaki Amazon hala% 15'lik sağlıklı bir marka değeri artışı kaydetmeyi başardı ve 254,2 milyar ABD doları oldu. Perakende devi, salgından önemli ölçüde yararlanan birkaç markadan biri ve bunun sonucunda tüketiciler mağaza kapanmalarının ardından internete döndükçe talepte görülmemiş bir artış oldu. E-ticaret platformları, 2020'nin 2. ve 3. çeyreğinde 2016'dan bu yana en yüksek gelir artışını yaşadı.

Son zamanlarda - pandeminin koşullarından daha da yararlanarak - Amazon, hava lojistiği yeteneklerini genişletmek için mücadele eden Kuzey Amerika havayollarından 11 yolcu uçağı satın aldı. Hızla büyüyen müşteri tabanını desteklemek için taktiksel bir satın alma ve aynı zamanda kendi uçtan-uca tedarik zincirini oluşturmaya yönelik stratejik bir hareket olan filo, markanın zamanında hava taşımacılığında ciddi bir rakip haline gelmesine izin verebilir.

Amazon'un küresel zorluklar karşısında acımasız yeniliğinin bir başka örneği olan marka, Amazon Eczanesi ve fitness takipçisi Halo'nun lansmanı ile sağlık sektörüne de atıldığını duyurdu. Apple'a başarı getirmeden önce, cesur çeşitlendirme, etkileyici sonuçlarla sürdürdüğü Amazon'un büyüme stratejisinin ayırt edici özelliği olmuştu.

Brand Finance CEO'su David Haigh şu yorumu yaptı:

“Kilitlemede yeni bir ekonomik modu desteklemede çok önemli bir rol oynayan Amazon, kendisini her zamankinden daha fazla ilgi merkezinde buldu. Gelir artışıyla birlikte , işçilerin muamelesiyle ilgili sorulardan pandeminin trajedisinden fayda sağlama suçlamalarına, yerel perakendecileri desteklemek için küresel bir şirkete karşı geri itmeye kadar itibar riskleri geldi . Jeff Bezos'un Amazon markasını tehlikeli sularda yönlendirmek için elinde zor bir görevi var. "

Apple tarafından da sıçrayan Google , marka değerinde% 1'lik marjinal bir artışla 191,2 milyar ABD dolarına yükseldikten sonra üçüncü sırada yer alıyor. Çeşitlendirme açısından benzerlerinin biraz gerisinde kalan Google, salgının bir sonucu olarak ilk gelir düşüşünü kaydetti. Markanın gelirinin büyük çoğunluğu, geçen yıl pazarlama bütçeleri daraldığı için darbe alan reklamlardan geliyor.


Equinor ve Telenor sıralamada yalnızca Norveç markaları

En son Brand Finance Oil & Gas 50 2021 raporuna göre, petrol ve gaz markası Equinor ,% 6 düşüşle 8,9 milyar ABD doları ile dünya çapında en yüksek sırada yer alan Norveç markası ve sektörün 11. en değerli markasıdır . Petrol ve gaz markaları sürdürülebilirlik için kamuoyu baskısı COVID-19 pandemik ve yükselen dalga serpinti müzakere için mücadele gibi, Equinor 200 sıralamasında aşağı 13 noktalar kaydırarak sanayi eğilimleri takip etmiş inci yer. Bununla birlikte, markanın küresel kabul görmeye devam eden sürdürülebilirliğe güçlü odaklanması, önümüzdeki yıl kaybedilen marka değerini geri kazanmasına yardımcı olabilir.

274 yılında inci sıralama üzerinde yer Norveç'te, en büyük telekom markası Telenor $ 7.0 milyar ABD% 11 oranında marka değeri arttı. Marka, hem yurt içinde hem de yurt dışında istikrarlı büyümesini sürdürmeye, Norveç'te ilk ticari 5G ağını açmaya ve başta Tayland ve Bangladeş olmak üzere dış pazarlarında başarı ile karşılanmaya odaklandı.

Teknoloji marka değerini artırır

Evden çalışmanın yeni normal hale gelmesi ve dijital iletişim, perakende ve eğlenceye benzeri görülmemiş bir bağımlılıkla küresel kilitlenmelerle özetlenen bir yılda, teknoloji markaları ve markaları teknolojik yeniliklerden başarıyla yararlanarak marka değerlerini önemli ölçüde artırdı. 2021 sıralamasında toplam marka değerinin% 14'ünü oluşturan teknoloji , temsil edilen 47 markayla ve 998,9 milyar ABD Doları ile 1 trilyon ABD Doları tutarında utangaç bir kombine marka değeriyle Brand Finance Global 500'deki en değerli sektör olmaya devam ediyor .

Evde doğum ve pandemik sırasında seyahat güvenli yollarla artan taleple Destekli, Uber ABD% 34 marka değeri atlama 20.5 milyar $ görülen ve 82 üst 100 girdiğini nd . Benzer şekilde, Meituan , çevrimiçi hizmetleri talep üzerine Çin'in en büyük sağlayıcısı kadar büyük artışların birinde sonuçlanan ABD'ye etkileyici bir% 62 oranında 7.2 milyar $ arttı o 265-216 noktalar atladı olarak, sıralama th .

Benzer şekilde, Microsoft (% 20 artışla 140,4 milyar ABD Doları), SAP (% 9 artışla 18,0 milyar ABD Doları), Salesforce (% 29 artışla 13,2 milyar ABD Doları), Adobe (% 25 artışla 11,7 milyar ABD Doları), ve sıralamaya yeni giren Servicenow (% 39 artışla 4,3 milyar ABD dolarına), işletmelerin çevrimiçi geçişe geçmesi ve ofislerin geçen yılın büyük bir bölümünde yerini uzaktan çalışmaya bırakmasıyla marka değerinde bir artış yaşadı.

Brand Finance CEO'su David Haigh şu yorumu yaptı:

"Pandeminin başlamasıyla birlikte teknoloji markaları, ürün ve hizmetleri için benzeri görülmemiş bir talep yaşadı. Aynı zamanda, sektörler arasında, teknolojik inovasyonun sınırlarını zorlayan markalar, diğerlerinin üzerinde bir kesinti olarak kaldılar ve işlerini tüketicilerin değişen ihtiyaçlarına adapte edebilmek için döndürebildi. 2021 hala 20 sıkışmış tüm markalar için gemide almak için son çağrı inci yüzyılda.”

Bülten

Bakmadan Geçme