Adil Gevrek'in Başkanlığı yasal değildir

Yeni Malatyaspor kulübü eski yönetim kurulu üyesi Ramazan Yeşilova, Adil Gevrek'in başkanlığı yasal değildir dedi

Malatya'da tek spor shaber sitesi olan spor.44'ün haberine göre,Adil Gevrek'in Başkanlığı yasal değil. Spor 44'ün özel haberinde;

Yeni Malatyaspor kulübünün eski yönetim kurulu üyesi Ramazan Yeşilova, Adil Gevrek'in başkan seçildiği olağanüstü genel kurulun yasal olmadığını belirterek, kongrenin tarafımızca yargıya intikal ettirildiğini söyledi.

Yeşilova Spor44'e şunları söyledi. Yeni Malatyaspor'un 23 Temmuz 2023 pazar günü yaptığı seçimli olağanüstü genel kurulun, yasalara ve kulüp tüzüğüne aykırı olduğunu, gerek şahsım olarak kürsü de, gerekse de gerekçeleri ile birlikte divan başkanına sunduğum önerge de izah edilmiştir" dedi.

Yeşilova, " Divan başkanı sayın hanımefendi, ithal olarak getirilmiş olmalı ki; Adil Gevrek vari, davranış sergileyerek, aklınca önergemizi delegelerin oylarıyla ret etmiştir. Yani, 'ben yaptım oldu' mantığı ile.. İthal divan başkanı, verdiğimiz itiraz önergesini, inceleme zahmetine katlanmadan, kongrenin yasal olarak devam edeceğini belirtmiştir. Sayın hanımefendi, şayet bizim verdiğimiz itiraz önergesini inceleme zahmetine girseydi, tüzüğe ve yasalara aykırı olan seçimli olağanüstü genel kurulu iptal ederdi. Herşeyden önce kulüp karar defterinde alınmış herhangi bir seçimli olağanüstü genel kurul kararı yoktur. Bu gerekçe bile, kongrenin yasal olmadığını gösteriyor " dedi. Ramazan Yeşilova, Yeni Malatyaspor kulübünün böylesi yasal olmayan genel kurul ile anılmasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Yeşilova, sözlerine şöyle devam etti.

Yeşilova," Böylesine organize edilmiş bir genel kurulun, oldu bitti ile sonuçlanması, bizleri son derece üzmüş ve rahatsız etmiştir. Her Malatyalının kabul etmesinin mümkün olmadığı bu durumun, bizlerin de kabul etmesi söz konusu değildir. Bu nedenle, konuyu yargıya taşımız bulunmaktayız. Yargıdan çıkacak her türlü karara, saygımız sonsuz olacaktır. İnşallah yargıdan, Yeni Malatyaspor kulübü hakkında hayırlı bir karar çıkar" dedi. Yeni Malatyaspor kulübünün eski yönetim kurulu üyesi Ramazan Yeşilova, son olarak Ahmet Yaman ve yönetim kurulu üyeleri ile bir kaç gün içinde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ve Adil Gevrek'in başkanımız hakkında söylediği asılsız iddialara cevap vereceğini söyledi. Not: Burada ismi geçen yöneticileri 'eski, yeni ' diye ayırt etmemiz, sadece genel kurul kararının ürünüdür.

Bülten

Bakmadan Geçme