ABYB'den Osman Güder'e ziyaret

Başkan Güder 'Her Alanda Güçlü Battalgazi İstiyoruz'

Anadolu Basın Yayın Birliği(ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi


Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Battalgazi için yapılan hizmetlerle ilgili röportaj yapıldı. Sanayi Alanı ilan edilen Battalgazi Fırıncı ve Eski Malatya ile mevcut projeler hakkında görüşüldü
Yapılan görüşmede “İlimiz 3 Yıl İçerisinde Tekrardan Ayağa Kalkacaktır”şeklinde açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, asrın felaketi sonrasında büyük yara alan Malatya'da yerinde dönüşümün kısa süre içerisinde yapılacağını ifade etti. Başkan Güder, 3 yıl içerisinde kent merkezinde dönüşümün yapılacağını kaydetti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yara alan ve Malatya'da yapılacak çalışmalarla dönüşümün kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yerinde dönüşümün ilk temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Güder, “Asrın felaketini yaşadıktan sonra belediyenin asli görevlerini yerine getirirken yaraların sarılması için de kolları sıvadık. Yapılan analizlerde Malatya'da zeminin uygun olmadığı anlaşıldı. Yerinde dönüşümün olması için de görüşmeler yaptık. 25 metreye kadar fore kazıklar çakılması gerekiyor. Sadece 220 dönümlük alana on bin fore kazık çakılması gerekiyor. Ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz ama bu sorunları hep beraber aşacağız. Emeksiz ve Sıtmapınarı arasının dönüşümünün devlet eliyle olması gerektiğini de iletiyoruz. Zor ilerliyoruz ama bunu başaracağız. Ticari hayatın eski günlerine dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımız haliyle merak ediyor bu şehir kaç yılda ayağa kalkacak diye. Devletimize ve hükümetimize inancımız tam. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şehrin tekrardan dinamiklerinin ortaya çıkıp göç almaya başlamasıyla 3 yıl gibi bir süre içerisinde tekrardan ayağa kalkacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar hem merkezi hükümetimiz hem de yerel yönetimler Malatya'nın ayağa kalkması için canla başla mücadele ediyor. Şehrimizi inşa ederken de tüm unsurları göz önüne alarak hareket ediyoruz. Bu süreçte kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” dedi.
Şehit Fevzi Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüme öncülük eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kentsel dönüşümün önemine de değinerek, önümüzdeki yıllarda Kentsel Dönüşüm alanında ciddi projeler yapacaklarını ifade etti.
Battalgazi ilçesinde ilklere imza atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Şehit Fevzi Mahallesi'nde başardığı kentsel dönüşümle önemli bir sorunu ortadan kaldırdı. Çevreyolu altında ilk kez yapılan dönüşüme öncülük eden ve yoğun girişimler sonucunda Kentsel dönüşümün başlamasını sağlayana Başkan Güder, bunan sonraki süreçte Kentsel dönüşümü daha hızlı bir şekilde gerçekleştireceklerini ve ilçedeki bu sorunu ortadan kaldıracaklarını belirtti.
400 sosyal konutun temelini atarak dönüşüme devam edeceklerinin altını çizen Başkan Güder, “Malatya'nın yeniden inşasını da yapacağız. Bölgede yapılmayan hizmetler Battalgazi'de yapıldı. Kendi imkanlarımızla büyük işleri başardık. Şehit Fevzi Mahallesi'nde dönüşümü büyük zorluklarla yaptık ve başardık. Şuan bizler seçimlerde doğal adayız. Nasip olursa 2024 ve 2029 tarihleri arasında eğer yeniden başkan seçilirsem tek hedefim Kentsel Dönüşüm. Her mahallede kentsel dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşümle ilçemizi yenileyeceğiz. İlçemizi modernize ederken güvenli hale getireceğiz. Önümüzdeki günlerde 400 sosyal konutun temelini atacağız. Dönüştürmek istediğimiz yerlerdeki insanlarımızı bu evlere taşıyacağız hazır binaya ve iş birlik yaparak dönüşümü gerçekleştireceğiz. Malatya'mızı en güzel şekilde anılacak bir duruma getireceğiz. Birimizin sorunu hepimizin sorunu. Birbirimize destek olarak, beraberlik içinde sorunlarımızı halledeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Göreve geldiği günden itibaren Battalgazi ilçesinde sanayi sitelerinin kurulması için çalışmalar yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleri sonucunda Battalgazi ilçesine yeni sanayi alanları da kurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla ilgili Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projeyi imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, “Güne ayrı bir heyecanla başladık. Battalgazi'deki ticareti canlandırma adına depremden önce farklı çalışmalar yapmıştık. Sanayi alanlarının oluşması gerekiyordu. Çarşı içerisindeki bodrum katlarda olan üretim tesislerinin sağlıklı bir alana taşınması gerektiğini ifade etmiştik. Bunun çalışmalarını yürüttük ve bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalarıyla Battalgazi'de gerçekleştirmiş olduk. Battalgazi'de Eski Malatya dediğimiz bölgedeki sanayi alanı sit alanı içerisinde bir bölgeye sıkışmış, ciddi sorun oluşturuyordu. Eski Malatya açık hava müzesi şeklinde. Bu müzeyi tamamlamak adına Eski Malatya'daki bu eski alanları, yapıları boşaltıp turizm istifadesine sunmamız gerekiyordu. Geldiğimiz günden beri bölgede çalışmalar başlatmıştık. Güzel bir meydan kazandırdık ve sanayinin de oradan kaldırılması gerekiyordu. Eski Malatya ile Orduzu arasında çevreyolunda 26 dönümlük bir alanın Sanayi Sitesi olması için çalışma başlatmıştık. 26 dönümlük alanı Sanayi Sitesine kazandırmış olduk. Malatya'mıza Battalgazi'mize hayırlı olsun.” dedi.
Kararlılıkla Battalgazi ilçesinin sanayi ve üretimle de ön plana çıkacağını ifade eden Başkan Güder, “Çarşı içerisindeki üretim tesislerini belli alana toplayıp düzenlenen alanda çalışmasını talep etmiştik sayın cumhurbaşkanımızdan, bu da Fırıncı bölgesiydi. 1900 dönümlük alan sanayi sitesi olarak ilan edildi. Sanayi bölgesi ilanıyla hizmetler daha seri ve güzel bir şekilde devam edecek. Tekel depolarında bulunan tekstilcilerimiz birkaç gün önce bizi ziyaret ettiler ve yer konusunda bizlerden yardım istemişlerdi. Tekstlik atölyelerimize de müjdeyi vermiş olalım. Battalgazi ilçemizin çarşı bölgesinde 15 binin üzerinde esnafımız faaliyet gösteriyor. Bu işyerlerinin hepsi depremle birlikte yıkıldı. Sanayi bölgelerinin açılmasıyla Battalgazi ilçemize nefes aldıracak. İlçemizde 1 milyon 900 metrekarelik bir alanın sanayi alanı ilan edilmesi, 26 bin bir alanı eski Malatya esnafı için sanayi alan edilmesi çok önemli. Kurulacak olan sanayi siteleriyle Battalgazi ilçemizin yanı sıra Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçeleri de istifade edecek. Yeniköy Mahallemizin karşısında da yeni bir alan var. Sanayi alanı oluşturulması için takibini yapıyoruz. Orası da yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alan. İnşallah kısa süre içinde Sayın Cumhurbaşkanımız bu bölgeyi sanayi alanı olarak ilan edecektir. Şunu ifade ediyoruz; Her alanda güçlü Battalgazi. Battalgazi ilçemizde makyaj yapmayacağız, insanların hayatını etkileyecek projelere imza atacağız. Bu kararın imzalanmasında emeği geçen İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Battalgazi'deki birinci heyecanımız Şehit Fevzi'deki kentsel dönüşümdü. Onu hayata geçirdik. Sanayi alanları da bir başka hayalimiz. Şehirler her ilde batıya doğru gelişir ama biz çalışmalarımızla bunu tersine çevirerek Battalgazi'mizin tercih edilebilir bir ilçe olmasını sağlayacağız. Zamanımızı maksimum düzeyde değerlendirdik. Sevdamız millet sevdası, gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Malatya Cadde

Bakmadan Geçme