ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'dan AKP'nin 23. Yıl Dönümüne Sert Eleştiriler

'23 Yılın Ardında Kalan Yıkım ve Hayal Kırıklığı'

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, AKP'nin 23. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, iktidarın geride bıraktığı 22 yılın ülke için büyük bir yıkım ve hayal kırıklığı getirdiğini belirtti. Yalçın, AKP'nin vaatleri ve gerçekleri arasındaki büyük uçuruma dikkat çekerek, vatandaşın huzur, mutluluk ve refahtan yoksun kaldığını ifade etti.

"3Y'Yİ BİTİRECEĞİZ DEDİLER, YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE YASAKLAR ARTARAK DEVAM ETTİ"

Yalçın, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında vaat ettiği “3Y”nin, yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların bitirileceği sözünün tutulmadığını, aksine bu olguların daha da derinleştiğini belirtti. "AKP, 22 yıldır tek başına iktidarda. Ancak vatandaşa ne huzur ne de mutluluk getirebildi. Ekonomik güç vaat ettiler, ancak memur, emekli, işçi, çiftçi ve esnaf daha da fakirleşti. Tarım çöktü, işsizlik arttı, çiftçi toprağını terk etti, halk borca battı" dedi.

"GENÇLER AVRUPA'YA KAÇIYOR, SURİYELİLER VE MÜLTECİLER YERLEŞİYOR"

Bedri Yalçın, gençlerin Avrupa'da iş aramak için ülkeden kaçtığını, milyonlarca Suriyeli ve mültecinin ise ülkeye yerleştiğini vurguladı. "AKP'nin iktidara geldiği gün dolar 1.63 liraydı, bugün ise 33.49 TL'ye fırladı. 22 yılda satılmadık bir şey kalmadı, ancak 2002'de 243 milyar 111 milyon TL olan borç, bugün 7 trilyon 884 milyara çıktı. Yüzde 29.75 olan enflasyon 58.94'e yükseldi. Ekmek 25 kuruştu, 10 lira oldu. İcra dosyası sayısı 5 milyon 933 binden 22 milyon 556 bine çıktı. Bu tablo karşısında yandaşlar ve saray eşrafı dışında mutlu olan kalmadı" dedi.

"AKP'NİN 23 YILI: VAATLERİN VE GERÇEKLERİN UÇURUMU"

Yalçın, AKP'nin 23 yıllık iktidarının vaatler ile gerçekler arasındaki uçurumu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. "AKP'nin 23 yıl dönümünü, ancak mecazi bir kutlama ile karşılayabiliriz. Bu dönemde ne adalet sağlandı ne de kalkınma gerçekleşti. Vatandaşın umutlarıyla oynandı, huzur ve mutluluk sözü verildi ama hayal kırıklığı yaratıldı" diye konuştu.

"ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI"

Yalçın, AKP'nin Türkiye'yi yönetme yeteneğini kaybettiğini belirterek, artık değişim zamanının geldiğini vurguladı. "Ülkemiz bu yönetim anlayışıyla daha fazla ilerleyemez. Anadolu Birliği Partisi olarak, halkımıza gerçek anlamda adalet, kalkınma ve huzur getirmek için yola çıktık. Bu ülkenin, dürüst ve şeffaf bir yönetime ihtiyacı var. Bu düzeni değiştirecek iradeyi halkımızla birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, sözlerini AKP'nin 23 yılının, halkın unutamayacağı acılarla dolu bir dönem olarak tarihe geçtiğini belirterek, bu süreçte yaşanan yıkımın, ülkenin geleceğini karanlık bir tabloya çevirdiğini belirterek tamamladı.

Bülten

Bakmadan Geçme