50 Üreticiye Seyyar Süt Sağım Makinesi Dağıtımı Gerçekleştirildi

'DAP ile Arapgir'de Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi' projesi kapsamında 50 üreticimize Seyyar Süt Sağım Makinesi dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

“DAP ile Arapgir'de Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi” projesi kapsamında 50 üreticimize Seyyar Süt Sağım Makinesi dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman AKAR, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rauf AY, Arapgir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin ŞAFAK ve üreticilerimiz katılım sağladı.

Başkan CÖMERTOĞLU; “Öncelikle üretimi desteklemek adına böyle bir öncülüğü yapan il müdürümüze, destekleyen ilçe müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.
Çiftçimiz zor günler geçiriyor, hayvancılıkta ve tarımda ciddi bir maliyet artışı ve ürün para ederken bu maliyetler karşısında bir gerileme mevcut.
Biz tarım ile ayakta duran bir toplumuz, hayvancılık ile var olan bir toplumuz.
Arapgir küçükbaş hayvancılıkla, büyükbaş hayvancılığı birlikte yapan üretici kitlesine sahip.
Tarımda da bizim ekolojik ürünler özellikle öne çıkıyor, üzüm ciddi bir travma yaşıyor, fabrikalar her yıl ciddi miktarda alım yapıyordu, bu yıl almadığı için üzüm pazarda yeterli miktarda karşılık bulamıyor.
Hayvan sağımının ne olduğunu bilen bir kişi olarak, bu sembolik ama çok anlamlı, hayvancılığın ve süt üreticiliğinin geliştirilmesi açısından önemli olan bu makinelerin dağıtılmasıyla kolaylaşacağını daha da artacağını düşünüyorum. Allah şimdiden hayırlı uğurlu eylesin, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Üreticilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme