2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversiteler koordinasyon toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversiteler koordinasyon toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nusret Akbolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Müdür V. Ali Erdal, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Cihan Çetin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, FEDAŞ-Aksa Müessese Müdürü Orkun Özgan ve YURTKUR'a bağlı Yurt Müdürleri katıldı.
Toplantıda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları değerlendirilirken, üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi konularda yaşadığı sorunlar ele alındı.
Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada “2024-2025 Eğitim Öğretim yılı hazırlıkları ve yapılması gerekenleri, bu toplantıda ele alacağız. Evlatlarımızın huzur ve güven içerisinde eğitim görmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Ailelerin bize emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şehrin tüm aktörlerinin de bu anlayış içerisinde öğrencilerimize sahip çıkacağına inancımız tamdır. Kız ve erkek öğrencilerimiz için yeterli sayıda yurt ve yatak kapasitemiz vardır. Hatta boş yatak kapasitemiz vardır. Hazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Toplantıda Öğrencilerle İlgili;
Öğrenci kayıt döneminde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından otogarda stant açılarak, öğrencilere ve ailelere "hoş geldiniz" karşılaması yapılması,
Öğrencilerin otogardan yurtlara güvenli bir şekilde ücretsiz naklinin sağlanması,
Yurtların bulunduğu bölgelerde üst geçit, alt geçit ve durakların aydınlatma çalışmalarının yapılması,
Her iki üniversitenin öğrencilerinin barındığı yurtlardan Üniversitelere ve şehir merkezine otobüs-trambüs sefer sayılarının artırılması,
Öğrencilerin güvenliği için, özellikle kız yurtlarının çevresinde polis devriye sayılarının artırılması,
Kampüs içi ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması,
Öğrencilerin güvenliği için başıboş köpeklerle mücadele edilmesi,
Yurtlardaki asansörlerin belgelerinin kontrol edilip, bakım işlemlerinin tamamlanması,
İnönü Üniversitesine yakın öğrenci yurtlarından yaya olarak çevre yolunu kullanarak Üniversiteye giden öğrencilerin güvenli ve aydınlatılmış kaldırımlardan gidebilmeleri için Karayolları Bölge Müdürlüğünce kaldırım çalışmalarının süratle yerine getirilmesi, kararlaştırılmıştır.

Bülten

Bakmadan Geçme