100. Yıl İl Halk Kütüphanesi öğrencilere rahat bir nefes aldırıyor

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, Malatya'daki öğlencilerin uğrak noktası haline geldi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yapımı tamamlanan ve kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, Malatya'daki öğlencilerin uğrak noktası haline geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri sonucunda kütüphanesi olmayan Malatya'ya kazandırılan Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, özellikle deprem sonrasında ders çalışma ortamı noktasında bazı sıkıntı yaşayan öğrencilere rahat bir nefes aldırıyor.
Hemen her yaş gurubuna hitap eden Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin bünyesinde; 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanları yer alıyor.
Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'ne ders çalışmaya ve kitap okumaya gelen öğrenciler, kütüphaneye gelerek kaliteli vakit geçirdiklerini ve nezih bir ortamda ders çalıştıklarını belirttiler. Ayrıca kütüphanede internetin olmasının büyük avantaj olduğuna da değinen öğrenciler, kütüphanenin yapımında emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkürlerini ilettiler.
Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, şu şekilde konuştular:
Eren Yağlı,“Kütüphaneden oldukça memnunum, gayet güzel bir yer. Bilindiği üzere Malatya'da genel olarak bir kütüphane sıkıntısı vardı. O açıdan şehrimize yeni bir kütüphane kazandırılması bizim için çok iyi oldu.”
Ali Cangir, “Şehrimize böyle bir kütüphane kazandırıldığı için çok memnunuz. Devlet büyüklerimize teşekkür ederiz. Hemen her gün kütüphaneye ders çalışmaya geliyorum. O nedenle günlerim verimli geçiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a böylesine güzel bir kütüphane yaptırdığı için teşekkür ederim.”
İlayda Demiröz, “Kütüphane gayet sessiz sakin ve güzel bir ortama sahip. Burası gerçekten de Malatya'nın ihtiyacı olan bir kütüphaneydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yeliz Özdemir, “Malatya'da yaşanan depremlerden sonra hiç kütüphanemiz kalmamıştı. Yeni yapılan kütüphane bizim için büyük bir nimet oldu. Hem merkezde olması hem büyük olması hem de sessiz olması bizim için büyük bir hizmet. Kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a çok teşekkür ederim.”
Furkan Kaya,“Malatya'nın gerçekten kütüphaneye ihtiyacı vardı. Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinin Malatya'ya kazandırılması çok iyi oldu. Buraya Malatya'nın hemen her yerinden öğrenciler ders çalışmaya veyahut kitap okumaya geliyorlar. Kütüphanemizin Malatya için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca buranın yapımında emeği geçen Selahattin Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.”
Mustafa Tayyip Karayıl, “Kütüphanemizi çok beğendim. Böylesine büyük ve kapsamlı bir kütüphanenin yapılması, Malatya açısından çok güzel oldu. İnsanlarımızın böyle geniş, ferah ve nezih alanlara ihtiyacı var. Bir de ders çalışabilmek adına motivasyon kaynağına da ihtiyacımız var ve bu ihtiyacımız yapılan kütüphane ile karşılandı. Buranın yapımında emeği geçen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
Azra Kuzu, “Maalesef depremde evimizi kaybettik ve şu anda konteyner kentte kalıyoruz. Konteynerde alan dar olduğu için pek ders çalışamıyorum. Yeni kütüphanemiz sayesinde arkadaşım ile buraya geliyoruz. Hem birbirimizle vakit geçiriyoruz hem de çok güzel bir şekilde dersimizi çalışabiliyoruz.”
Ezgi Arkın, “Kütüphanemiz gayet güzel ve kocaman bir yer. İçerisinde çok fazla kitap var ve istediğimiz kitabı okuma imkânımız oluyor. Olanakları açısından çok beğeniyorum Bir de sessiz ve sakin olması artı yönlerinden bir tanesi. Ayrıca kütüphanenin hemen her yerinde ders çalışabileceğimiz alanlar da mevcut.”
Ebrar Türker, “Malatya'da kütüphane sayısı azdı bir iki tane vardı onlarda özel kütüphanelerdi. Malatya 100. Yıl Halk Kütüphanesi çok büyük ve hemen her yaşa hitap ediyor. Bir de kütüphanenin içerisinde internetin olması biz öğrenciler için büyük bir avantaj, derslerimiz ile alakalı bilgilere erişimimiz bu sayede kolay oluyor. Bizlere bu imkânları sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.”
Esma Türk, “Malatya 100. Yıl Halk Kütüphanesi çok güzel, ferah ve çok da yararlı bir yer. İnternetinin olması, sessiz olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de o kadar çok ders çalışma alanı var ki bu da kütüphanenin en güzel avantajlarından bir tanesi.”
Musa Ekici, “Evimizde ders çalışacak bir ortamımız maalesef yok. Bizlerde ders çalışmak için sürekli kütüphaneye geliyoruz. Gerçekten çok güzel bir kütüphane olmuş.”
Latif Onur, “Ortamı çok güzel olan bir kütüphane şehrimize kazandırıldı. Herkes için yapılmış bir kütüphane hem üniversite hem lise hem ilkokul hem de anaokullarına hitap edecek şekilde tasarlanmış. Yaşadığımız deprem kargaşasında kütüphanemiz bize bir terapi gibi geldi.”
Hakan Karlık, “Depremden sonra böyle bir ortama ihtiyacımız vardı. Evde ders çalışabileceğimiz imkânımız olmuyor. Çünkü depremden sonra evlerimiz kalabalıklaştı. O yüzden kütüphanede yakaladığımız ortamı evlerimizde bulamıyoruz. İnşallah bu sene sınavlarımızda da başarılı oluruz. Bizlere böylesine güzel bir kütüphaneyi kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a da çok teşekkür ediyorum.”

Bülten

Bakmadan Geçme