Almanya'da Hekimhanlılar Gecesi Düzenlendi.

Merkezi Rodermark'ta bulunan Avrupa Hekimhanlılar Derneği geleneksel gecelerinden birini daha gerçekleştirdi.

Geceye Almanya ve Avrupa’nın çeşitli ülke ve kentlerinde çalışmakta olan Hekimhanlılar ile, Malatya’dan davetliler katıldı.

Birlik ve beraberliğin yanı sıra yöresel kültürleri gençlere aşılamak, onlarında benimsemesini sağlamak amacıyla düzenlenen geceye Malatya’dan Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Aksütlü muhtar Yusuf Şatır, Girmana muhtarı Fuat Bayraktar, Salıcık muhtarı Atilla Yağmur, Işıklı muhtarı İsmail Bulut’da katıldı.

Avrupa’daki ve Malatya’daki Hekimhanlıların hasret giderdiği gecede oldukça duygulu anlar yaşandı.

Davetlilere Hekimhan yöresi yemeklerinin davet edildiği gecede Grup Derdicanlar ve Gülom Barış yöresel türkülerle Almanya’nın merkezinde Malatya havası estirdi.

Geceye ayrıca  Rödermark Belediye Başkanı Rolant  Kern Mannheim’de katıldı. Başkan Mannheim yaptığı kısa açıklamada, oldukça eğlendiğini söyledi.

Gecenin ev sahipliğini yapan Avrupa  Malatyalılar Derneği  Başkanı Mahmut Cömert ve yönetim kurulu üyeleri ise katılımcıları rahat ettirmek için onlarla yakından ilgilenirken, yaptıkları açıklamada, bu tür etkinliklerle Avrupa’daki Hekimhanlıları ve Malatya’daki Hekimhanlıları Almanya’da buluşturmak istediklerini, ayrıca gençlerin ilçeden kopmamalarını sağladıklarını, en önemlisi gençlere Malatya ve Hekimhan kültürünü sürekli yaşamalarını, unutturmamayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Gece Hekimhanlıların yöresel oyunları ile sona erdi.

Bakmadan Geçme