Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel

Prof. Dr. Mustafa TALAS Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

Alanya, Türkiye’nin önemli merkezlerinden biridir. Bu önemi turizm, tarım ve ticarette söz sahibi olmasının yanı sıra, tarihi eserleriyle de açık hava müzesi gibi olan bir diyardır. Mavinin ve yeşilin mevsimine göre eşgüdüm halinde buluştuğu bu kent artık il olma vasfını fiilen kazanmış durumdadır.
    Bu güzel diyarın Şehremini olan Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’i oraya gitmeden önce popüler işlere imza atmasından dolayı biliyorduk. Ancak oraya gidip de birlikte bilimsel faaliyet icra edince yakından da tanıma fırsatı bulduk.
    Kendisi de Alanyalı ve Alanya sevdalısı olan Kadim Dostum Kızılelma Aydınları Platformu Başkanı Sayın Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu, Sayın Başkan Yücel ile kurulan köprümüz oldu. Kendisi Alanya için faaliyet yapmak ve Alanya’ya değer katmak için çırpınan bir can olan Sayın Profesör Avşaroğlu ve Başkan Yücel bilimsel faaliyete öncü olacak olan heyetimizi en güzel bir şekilde ağırlamanın kaygısını taşımaktaydı. Bu bakımdan kendilerine Kongre Başkanı olarak teşekkür ediyorum.
    Sayın Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu ile beraber Doç. Dr. Lokman Zor, Prof. Dr. Bülent Kara, Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Prof. Dr. Yener Özen, Dr. Gülşad Sadıkova ve Arş. Gör. Erkan Karaman’dan oluşan düzenleme kurulu ve katılımcılar ile 5. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ni Alanya Doğanay Beach Club Hotel’de gerçekleştirdik. Otelin Pazarlama Müdürü Sayın Mustafa Bey ve Yiyecek-İçecek Müdürü Sayın Selçuk Özlü’ye ve mahiyetlerindeki bütün personele ekibimize olan özel ilgi ve alakaları için de teşekkür ediyorum.
    Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkanlığında iki dönemini tamamlamış olup ustalık dönemine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Alanya’da meskun olan Malatyalılardan da edindiğim bilgiye göre Başkan başarılı bir başkan olmakla beraber, halka yakınlığını da hiç azaltmamış olan bir portre imiş. Dayımoğullarından Kestel’in Malatyalı Paşası Niyazi Yılmaz Kardeşim de Adem Başkanı çok eskiden tanıdığını ve desteklerinin tam olduğunu vurguladı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu geribildirimden, hem Alanya adına hem de Malatyalılar adına çok bahtiyar oldum.
İnsan odaklı belediyenin en güzel örneklerinden birini oluşturmuş olan Başkan Yücel Kaleye çıkılan teleferik ile Alanya’da çığır açmış ve kaleye çıkan ziyaretçi sayısını on beş kat arttırmıştır. Bunu biz kendimiz de gözlemledik. Ölü bir sezon olmasına rağmen kalenin en tepesindeki insanlar son dakikalarda bile müzeye giriş yapmaktaydı. Dahası da, Kaleiçinin sokakları insan kaynıyordu. Bazı bölgelerinde kalabalıktan yürümekte zolanıyorduk.
Belediyeciliğin zorunlu hizmetlerindeki tavizsiz hizmet anlayışının yanında, sıra dışı hizmetleriyle Alanya’nın gurur veren başkanı olmayı fazlasıyla hak etmiş durumdadır. Bir taraftan tarıma yönelik projeler, bir taraftan kültürel etkinliklere sonsuz destekleri üst seviyede olan Başkan Yücel Alanya’ya değer katmış Başkan olarak kayıtlara geçmiştir. Ayrıca esnaflar ile de iç içe olup onlara yönelik güzel projeler de geliştirdiği ciddi takiple anlaşılmaktadır.
Öğrencilere maddi destek verilmesini ilk gerçekleştiren belediyelerden olması da Başkan Yücel’in ayrıcalıklı yönlerinden birini ortaya koymaktadır. Başkan eğitime destek konusunu temel paradigma yapan belediye başkanı olarak tarafımdan yıllardır bilinmektedir.
Başkan, Yörük Yaşamı ve Kültürü ile ilgili proje ve etkinliklere çok fazla destek veren bir Belediye Başkanı konumundadır. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Arkadaşlarım Sayın Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu ve Sayın Doç. Dr. Fatih Uslu ile birlikte yaptıkları güzel etkinliklere katılma şansım olmuştu. O etkinlikler de yine çok özel etkinlikler olmuştu. Gökbel Yaylası Şenlikleri ve Yörük Çadırı bu kapsamda güzel çalışmalar arasında yer almıştır.
Eskinin kasabaları yenilerde mahalle olan Konaklı, Mahmutlar, Avsallar ve Okurcalar gibi yerleşim yerlerinde geleneksel el sanatları kurslarının açılması çok özel projeler arasındadır. Oluşturulan ekiplerle kilim tezgâhlarının tesis edilerek Türk El Sanatlarının yaşatılması yönündeki çalışmalar özellikli ve amacı güzel olan projeler olarak öne çıkmaktadır.
Sayın Başkan Adem Murat Yücel’in Alanya Kalesi’nin Yayalaştırılması Projesi de bölgeye değer katan önemli adımlardan olmuştur. Burada yapılan çalışmalarla kesintisiz yürüyüş parkuru oluşturulmuştur. Böyle bir dokunuş, hem kaleye daha çok ziyaretçi çekecek hem de kalede dolaşan ziyaretçilere rahat dolaşma imkânı sunacaktır.
Konaklı, Payallı ve Türkler Mahalleleri boyunca kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolları yapımı hem yöreye değer katmış hem de sahilin daha yerinde kullanımı temin edilmiştir. Bu bağlamda projenin devamıyla daha iyi geribildirimler alınacağı aşikârdır.
Belediyecilikte beşinci Alanya Belediye Başkanlığı konusunda üçüncü dönemine emin adımlarla ilerleyen Başkan Adem Murat Yücel’in çeşitli STK başkanlıkları ve spor kulübü başkanlıkları da sahayı daha iyi tanıma fırsatı bulmasını temin etmiştir diyebiliriz. İki Dönem Kestel Belediye Başkanlığı, iki dönem vakıf başkanlığı, üç dönem spor kulübü başkanlığı ve daha nice platformlardaki aktif üyelik ve başkanlıkları kendisini siyasal anlamda erken yaşta enerjik olarak iddialı konuma getiren nedenler olmuştur.
Hem Alanya’nın hem Antalya’nın ve hem de ülkenin kazanması için Güney’in bu stratejik diyarının belediye başkanının yeni dönemde de başkan olması çok önemli ve anlamlıdır. Ayrıca, Adem başkanın yeni döenminde, daha güzel projelere imza atacağına olan inancımız tamdır. Özellikle, ülkenin geleceğinin sigortası niteliğindeki Akdeniz Sahilinde bulunan bir güzel diyarın bu kadar kendinden emin bir Şehremini olması hepimize güven ve sigorta temin etmektedir.
Başarıyı ödüllendirmek milletin birinci vazifesi olacaktır. Sayın Başkan Adem Murat Yücel’in yolu da bahtı da açık olsun.
Prof. Dr. Mustafa TALAS
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

 

Bakmadan Geçme