Akıllı cihazları, Akıllı Çözümler ile kullanabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez, Akıllı Cihazlar ile ilgili bilgiler aktardı.


Bilgisayar Mühendisi Önder Sönmez,Akıllı cihazların doğru ve ergonomik kullanımına dikkat etmemiz gerekir dedi. Sönmez açıklmasına şöyle devam etti;
“Akıllı cihazlardan bahsederken, bu cihazların doğru ve ergonomik kullanımına dikkat etmemiz gerekir. Maliyeti uygun, özellikleri kullanım durumuna göre etkin olabilecek cihazlar, her zaman tercihimiz olmalı. Daha fazla para vererek özelliklerini kullanmayacağımız bir cihaz almak, hem israf olduğu gibi hem de yanlış bir kullanım olacaktır.
Akıllı cihazların kendi ihtiyacımıza göre kullanımı sağlandığında, diğer dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise cihazların birbirleri ile entegrasyon sağlayabilmesidir. Cep telefonunuzdan, akıllı özelliği ile uyumlu televizyonunuza bağlanabildiğinizde küçük bir ekrandan devasa boyutlarda bir ekrana geçiş yaparak sevdiğiniz bir dizi ya da filmi keyifle seyredebilirsiniz. Yeni model Arabalarda, Otobüslerde ve Uçaklarda karşılaştığımız bu yöntemde ise yolcuların keyifle ve sıkılmadan yolculuklarını tamamlaması sağlanmıştır.     
Covid-19 salgın hastalığı nedeni ile alınan tedbirler, teknolojik cihaz alımlarını arttıracak gibi görünüyor. Alınan son tedbirler kapsamında yılsonuna kadar eğitim ve öğretim faaliyetleri çevrimiçi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden devam edecek. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için teknolojiye daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bende ergonomik olabilecek ürünleri incelemeye çalıştım.
Geçen hafta konusu olan nasıl bir bilgisayar alalım? Sorusunun, cevabını asgari düzeyde alınabilecek bir bilgisayarı tarif etmeye çalıştım. EBA’ ya erişim için pratik ve ergonomik olabilecek diğer bir yöntem de Tabletler olabilir. Her ne kadar iş dünyasının kullanım amacına göre tasarlanmış olsalarda, Tabletlerin içeriğinde en az hızlandırıcı özelliği olan 4 veya 8 çekirdekli işlemci, bluetooth ve wifi özelliği ile birlikte işletim sisteminin asgari versiyonunun 8.0 ve üzerinde olduğu bir cihazda sorun yaşanmamasını sağlayabilir. Sim Kart takılabilen cihazlar size kullanım kolaylığı sağlayacak ve mekân bağımlığından kurtaracaktır. Bununla birlikte bu tableti, akıllı televizyon özelliği olan cihazlarınıza, televizyonun akıllı özelliğini veya uygulamasını kullanarak eşleştirebilir, televizyonun özelliği varsa görüntü aktarımı da sağlayabilirsiniz.  “ifadelerini kullandı.   
Akıllı cihazları, Akıllı Çözümler ile kullanabilirsiniz. 
 

Bakmadan Geçme