AK Partili Çalık: 'Yeni Camimizde her ince detayı düşündük'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak 2020 depreminde hasar gören ve restorasyonu yapılan Malatya’nın simge yapılarından Yeni Cami’nin Ramazan ayının başlangıcından itibaren ibadete açıldığını ifade ederek, “Yeni Camimizin restorasyonu meşakkatli bir işti çünkü ince işçilik gerekiyordu. Her yönüyle ince bir işçilik yapıldı ve duvarları nakış nakış işlendi” dedi. 

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Ramazan ayında ibadete açılan Yeni (Teze) Camii’nde incelemelerde bulundu. 

Malatya'nın simge yapılarından olan, bir asrı geride bırakan ve 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde gördüğü ciddi hasar nedeniyle iki yıldır güçlendirme çalışması yapılan, ‘Hacı Yusuf Taş Camisi, Büyük Cami, Teze Cami’ adlarıyla da anılan, Yeni Cami’de incelemede bulunan Çalık, ibadete gelen vatandaşlarla da bir süre görüştü. 

Vatandaşlar, Yeni Cami’nin deprem sonrası güçlendirilip, restore edilerek yeniden ibadete açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler. 

Caminin güçlendirmesini yapan yüklenici firmanın sorumluları, Yeni Cami’nin iç mekanının ibadete açıldığını ifade ederek, Ramazan Bayramı’nda camiyi tamamen bitireceklerini söylediler. 

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı ise Yeni Cami’nin ibadete açılmasını büyük bir mutluluk ve huzurla karşıladıklarını, cemaati gördükten sonra ne kadar doğru bir iş yaptıklarını gördüklerini ifade etti. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Müslüman Aleminin Ramazan ayını tebrik ederek, “Ramazan ayı; sağlık, sıhhat, huzur ve bereket getirsin. Ramazan; merhamet, bereket ve huzur ayı. Ramazan ayının başlangıcından itibaren 24 Ocak depreminde hasar gören Yeni Camimizin restorasyonu meşakkatli bir işti çünkü ince işçilik gerekiyordu. Her yönüyle ince bir işçilik yapıldı ve duvarları nakış nakış işlendi. Süreç uzun sürdü, bizlerde bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdik. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a canı gönülden teşekkür ediyorum, çalışmaları çok yakından takip etti. Malatya’da 6 binden fazla deprem konutu yaparken, Yeni Camimizin restorasyonunun iki yıl sürmesi hepimizi üzdü ama ama ince bir işçilik vardı. Bu tarihi mekanın yeniden Malatya’ya kazandırılması için en ince detayına kadar her şey düşünüldü. Her iki minaremizde de restorasyon yapıldı. Duvarlar, avizeler, halılar, yerden ısıtma her şey tamamlandı. Ramazan ayının başında da bakanımızla yaptığımız görüşme sonrası ibadete açıldı. Çevre düzenlemesi bir ay gibi bir sürede tamamlanacak. Çevre düzenlemesi de tamamlandıktan sonra camimiz bütün cemaatimizi ağırlayacak. Allah, Cumhurbaşkanımızdan binlerce kere razı olsun. Onun varlığıyla birçok yatırım ve hizmeti şehrimize ve ülkemize kazandırıyoruz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme