AK Partili Çalık: Malatya'da 363 yataklı Battalgazi devlet hastanesinin yapımı tamamlandı

AK Partili Çalık: Malatya'da 363 yataklı Battalgazi devlet hastanesinin yapımı tamamlandı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 363 yataklı devlet hastanesinin Nisan ayı içerisinde hizmete girmesinin planlandığını bildirdi.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ile birlikte Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 363 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nde inceleme yaptı.

Burada açıklama yapan Çalık, hastanenin yapımının tamamlandığını ve Nisan ayı içerisinde hizmete girmesinin planlandığını belirterek, şunları kaydetti: “363 yataklı devlet hastanemiz 32 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. İnşaatı tamamlanan hastanemizin iç dekorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere ve en kısa sürede tıbbi cihazları da gelmiş olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2019 yılında Sağlık Bakanlığımızın yatırım programına alınan hastanemiz bugün itibariyle yaklaşık 350 milyon liraya mal oldu. Şuan mevcut yatak kapasitemiz 3 bin 244, yeni hastanemizle kentte 3 bin 607 yatak kapasitesine ulaşacağız.”

BÖLGE İÇİN GÜZEL BİR YATIRIM OLDU

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, “Battalgazi bölgesinde sağlıkla alakalı birçok problemde bu sayede giderilmiş olacak. Şehrin hem doğu hem de batısında bir devlet hastanesi olacak. Bu bölgeye güzel bir yatırım oldu” diye konuştu. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli de hastanenin en geç iki ay içerisinde vatandaşların hizmetine açılacağını kaydederek, “Şu ana kadar Battalgazi Devlet Hastanesi hariç kentte 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 40,1 olarak görülüyor. Battalgazi Devlet Hastanesi ile bu rakam 45 olacak. Malatya olarak Türkiye’de bu noktada ilk 10’da yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme