AK Partili Çalık: 'Altay Kışlası'nda yeni bir yerleşim alanı oluşacak'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Altay Kışlası’ndaki 2 bin dönümlük alanın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin gerçekleştiğini ifade ederek, “Özsan ve Yeni Sanayi Siteleri, Keresteciler, Ayakkabıcılar, Mobilyacılar, Yapı Malzemecileri, Gıda Toptancıları, Oto Tamircileri, Demirciler, Depolama Alanları, Tekstil Atölyeleri ve Galerici Sitelerinin de içinde olabileceği Malatya’nın yeni bir yerleşim alanı oluşacak. Bunların bir araya toplanması ve site türü bir yapılaşmayla, ihtisas alanlarının belirlenmiş olması Malatya’nın düzeni adına da çok önemli. Bu alan tamamlandığında kent merkezinin dışında sağlıklı ihtisas alanları, üretim tesisleri ve sanayi alanları oluşturulacak” dedi. 

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Minibüsçüler Esnaf Odasını, Yeşilyurt Bilim ve Sanat Merkezini, Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığını ziyaret etti. 

Milletvekili Öznur Çalık, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Malatya Minibüsçüler Esnaf Odasını ziyaret ederek, esnafın ve taleplerinin çözümü konusunda istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Malatya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, deprem ve pandemi sürecinde AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın minibüsçü esnafına büyük destek verdiğini söyledi. İnce, “Milletvekilimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımızı karşılamamız ve dosya sunmamız esnafımıza 5 bin, 3 bin ve biner lira olmak üzere 10 bin TL destek verildi. Bu verilen desteğin temeli Malatya’dan atıldı. Burada bizlere en büyük desteği de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık vermiştir. 24 Ocak depremi sonrası 50 bin TL faizsiz kredinin verilmesi önemliydi. Dönemin Ticaret Bakanı Malatya’ya geldiğinde, “Ben aslında depremi Malatya’dan anladım” dedi ve 50 bin TL faizsiz kredi, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın desteğiyle Malatya ve Elazığ’daki esnaf kardeşlerimize verildi” diye konuştu. 

“KDV YÜZDE 18’DEN YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ”

Milletvekili Öznur Çalık ise esnafla dün ve bugün yol yürüdüklerini, yarın da birlikte yol yürümeye devam edeceklerini belirtti. Çalık, her zaman esnafın yanında olduklarını ifade ederek, “Esnafımızın her sorununda birlikte çözüm üretmek için mücadele ettik. Bu çözüm sürecinde yaşadığımız daha önce deprem ve pandemi öncesi özellikle halk otobüslerinin vatandaşlarımızı; 65 yaş üstünü, gazilerimizi, şehitlerimizi, ücretsiz taşım kartlarına sahip vatandaşlarımızı taşırken gösterdikleri fedakârlıkları biliyoruz. Bu vesileyle birlikte çıkardığımız yasal düzenlemeyle hem belediye otobüslerimiz hem özel halk otobüslerimiz hem de diğer araçlarımız taşımaları yaparken ücret almadan taşıyorlardı. Özellikle sizlerin bu konudaki “Bizim ücretsiz olarak taşıdığımız vatandaşlar başımızla beraber ama bu konuda devletimizin bize destek vermesi gerekiyor” dediniz ve bu konuda Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğumuz arzla birlikte ilk kez, şehirlere göre değişen bin TL desteği verdik. Yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 1’e indirdik. Sizlerin bizden talebi yüzde 10’du ama dönemin Maliye Bakanı ile yaptığımız görüşmeyle KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü. Şoför esnafı zorluk çekmesin diye elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz” dedi. 

“ESNAFA CAN SUYU OLACAK DESTEKLER VERDİK”

24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin Malatya ve Elazığ için acı kayıpların yaşandığı bir dönem olduğunu dile getiren Çalık, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızın evleri yıkılırken, biz onların yaralarını sardık. Vatandaşlarımızın evlerini yeniden yapıyoruz. Malatya’da 6 binden fazla evimizi yapıyoruz. Bir taraftan vatandaşlarımızın barınacakları evleri inşa ederken bir taraftan da esnafımızın yaralarını sarmamız gerektiğini konuştuk. O dönemde Ruhsar Pekcan Bakanımızı Malatya’ya davet ettik ve depremde ilk kez 50 bin TL’lik desteği esnafımızla buluşturduk. O dönemde verilen bu faizsiz destekler esnafımız için can suyuydu. Sonrasında yaşanan pandemi süreci ise bütün dünyanın kasıp kavrulduğu bir dönemdi. Ekonomik olarak büyük dünya o dönemde sıkıntı yaşadı. Yaptığımız hastaneler, sağlık alanındaki devrimler ve bir milyon 100 bin sağlık çalışanımızla birlikte örnek bir sağlık hizmeti sunduk ve bunu tüm dünya gördü. Sağlık hizmetini başarıyla yürütürken, bütün dünyanın yaşadığı ekonomik krizi ve bilinçli bir şekilde Türkiye’nin ekonomik darbelere maruz kaldığı bir dönemi yaşadık. Deprem döneminde esnafımıza verdiğimiz destekler, sıfır faizli krediler, TESKOMB aracılığıyla vermiş olduğumuz krediler, Halkbank aracılığıyla verdiğimiz destekler esnafımız için çok kıymetli ve önemliydi. Pandemi döneminde sağlıkta göstermiş olduğumuz başarıyı, esnafımızın sıkıntı yaşamaması adına esnafımıza önemli destekler verdik. Türkiye genelinde Sosyal Koruma Kalkanında vatandaşımıza destekte bulunduk. Bunun yanında verilen destekler esnafımızın rahat bir nefes almasına vesile oldu.”

“SAĞLIKLI İHTİSAS ALANLARI OLUŞTURULACAK”

Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığına yeniden seçilen Mahmut Kavuk'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Malatya’mızda özellikle şehrin merkezinde kalan sanayi sitelerimizle ilgili daha önceki dönemlerde başlatmış olduğumuz bir çalışma vardı. Bu çalışmalar sona gelmiş ve işlem tamamlanmış vaziyette. Cumhurbaşkanımıza yaptığımız arzla birlikte Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a yaptığımız ziyaretle Altay Kışlası’nın 2 bin dönüm alanının Malatya Büyükşehir Belediye’mize devri ve arkasından da Özsan ve Yeni Sanayi Siteleri, Keresteciler, Ayakkabıcılar, Mobilyacılar, Yapı Malzemecileri, Gıda Toptancıları, Oto Tamircileri, Demirciler, Depolama Alanları, Tekstil Atölyeleri ve Galerici Sitelerinin de içinde olabileceği Malatya’nın yeni bir yerleşim alanına ihtiyaç duyduğumuzu ifade ettik. Bunların bir araya toplanması ve site türü bir yapılaşmayla, ihtisas alanlarının belirlenmiş olması Malatya’nın düzeni adına da çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve bakanımızın destekleriyle Altay Kışlası’ndaki alanın Malatya Büyükşehir Belediye’mize devri yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediye’mizde bu alanla ilgili çalışmalarını şu anda devam ettiriyor. Bu alan tamamlandığında kent merkezinin dışında sağlıklı ihtisas alanları, üretim tesisleri ve sanayi alanları oluşturulacak” ifadelerini kullandı. 

“BİLİM VE SANAT MERKEZİ, MALATYA’MIZ İÇİN ÖNEMLİ KURUMLARDAN BİR TANESİ”

Milletvekili Öznur Çalık, kentteki temasları kapsamında daha sonra öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını üst düzeyde kullanmalarına imkan sağlayan Yeşilyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın da yer aldığı ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Çalık, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Okulu gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen Çalık, “Evlatlarımız bizim gözbebeğimiz. Onların ilkokul, ortaokul ve lisede okurken bilim ve sanata yönlendirilmeleri çok önemli. İlköğretim, ortaokul ve lisede okul dönemleri dışında bilim ve sanat merkezlerine çocuklarımızın gelerek kendilerini geliştirmeleri, alanlarına yönelik çalışmalar yapması mümkün. Birçok alanında üstün yeteneğe sahip çocuğumuz burada eğitim görüyor. Bilim ve Sanat Merkezi Malatya’mız için önemli kurumlardan bir tanesi. Burada yetişen çocuklarımız geleceğin ülkemizin teknoloji mimarları olacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.
Çalık, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, silah kazasında hayatını kaybeden polis memuru Ferhat Özcan’ın Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesindeki ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Bakmadan Geçme