Ağbaba'nın 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı. CHP'li Veli Ağbaba'nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı. CHP’li Veli Ağbaba’nın mesajında şu ifadeler yer aldı:
Yaşadıklarımız Atatürk’ün ve kurucu değerlerimizin önemini bir kez daha ortaya çıkardı!
Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Kuvâ-yi Milliye ruhunun önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde saygıyla ve giderek artan bir özlemle anıyorum. Önderimiz Atatürk, bir konuşmasında ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ demiştir. Dolayısıyla bugün matem günü değil; ileri görüşlülüğü ve mücadele ruhu ile yok olmaya yüz tutmuş bir imparatorluktan çağdaş bir ülke yaratan büyük bir devrimciyi yani Atatürk’ü ve devrimlerini anlama günüdür. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras şüphesiz ki Cumhuriyetimizdir. Bu cumhuriyet şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin veya meczupların değil; bilimin ışığında, hukukun üstünlüğü ve gerçek demokrasiyle yönetilen çağdaş ve laik bir Cumhuriyettir. 2017’deki sistem değişikliğinin ardından yaşanan gelişmeler ve özellikle salgın sürecinde ülkemizdeki yönetim zafiyetleri, hepimize Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyeti’nin ve kurucu değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün bir kez daha göstermektedir.
Sorgulamayan, biat eden bir toplum kulluktan başka bir şey üretemez!
Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizi kurmadan önce Osmanlı’nın yıkılış nedenlerini çok iyi analiz etmiş ve yıkılış döneminin zorluklarını yaşamıştır. Sormayan, sorgulamayan, biat etmeyi kendisine ilke edinen toplumun, kulluk etmekten başka hiçbir şey üretemeyeceğini çok iyi görmüştür. Bu nedenle Cumhuriyet devrimleriyle eğitim başta olmak üzere kültür ve adalet alanlarında büyük atılımlar yaparak Türkiye’yi dünyayla yarışır bir ülke haline getirmiştir. Erken Cumhuriyet dönemi gerek büyüme rakamları, gerek eğitim ve sosyal alanda atılan adımlar, gerekse uygarlık seviyesine ulaşma bakımından Cumhuriyet tarihimizin en parlak yıllarını oluşturmaktadır. Bugün halkçılığın temel ilkesi ‘eşit yurttaşlığın’, ‘yurtta ve dünyada barışın’, ‘adaletin’ ve çağdaşlaşma mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.
Atatürk hepimizin ortak değeri ve birleştirici unsurudur!
Mustafa Kemal Atatürk bir ideolojinin adı değil; bir çağdaşlaşma mücadelesinin adıdır. Atatürk hepimizin ortak değeri ve birleştirici unsurudur. Bu yönüyle 10 Kasım anması Cumhuriyetin ortak değerlerine gösterilen saygı, kuruluş felsefesine olan bağlılık anlamına gelmektedir. Biz, CHP olarak, Atamızdan devraldığımız aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesini vermeye devam edecek, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkma noktasında topluma öncülük etmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle ebediyete intikal edişinin 82. yılında Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve özlemle anıyorum.
 

Bakmadan Geçme