Ağbaba: Karahan Tuneli ulaşımında beceriksizlik,zaafiyet ve kayırmacılık var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,temmuz ayı başında ulaşıma kapanan Karahan Tüneli bağlantı yolunun 4 aydır yapılamadığını belirterek,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,temmuz ayı başında ulaşıma kapanan Karahan Tüneli bağlantı yolunun 4 aydır yapılamadığını belirterek,”2010’da açılacak diye müjdelenen tüneli hem 2016’da açtılar hem de 2020’de ulaşım veremiyorlar.” dedi.
24 Haziran 2016’da dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlarının katılımı ile açılan Malatya ile Doğu Anadolu’daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayan Karahan Tüneli, Temmuz Ayı başından beri ulaşıma kapalı. Darende ve Akçadağ ilçeleri arasındaki Karahan Tüneli’nin doğu çıkışındaki Gürkaynak Kavşağı’nda yaşanan çökmeler nedeniyle Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılmıştı. 1600 metre uzunluğundaki tünel geçici olarak kapatılırken, ulaşım eski yoldan sağlanıyor.
ORTADA BECERİKSİZLİK, ZAAFİYET VE KAYIRMACILIK VAR
“12 Şehri birbirine bağlayan yol ve tünelin aylardır kapalı olması, trafiğin tek gidiş-geliş olan eski yoldan yapılması klasik gayrı ciddi AKP yatırımlarına en iyi örnektir” diyen Ağbaba, “Ortada bir zafiyet, beceriksizlik ve kayırmacılık olduğu kesin.Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, milletin alın teriyle kazanıp ödediği vergilerle yapılan yolun, tünelin, barajın hesabı yürütme organları tarafından sorulurdu. Ancak AKP,yandaş müteahhitlerini koruyup kollamak için ses çıkarmıyor. Çıkaramıyor. Yol açılırken poz verenler, kapanırken ortada yoklar.4 yıl dayanmayan yolu yapan,yolu teslim alan,trafiğe açan ve Malatyalıları mağdur edenler hep birlikte ortak kusurludur.”dedi.
Ağbaba, tünelin doğu çıkışındaki  Gürkaynak Kavşağında çökme meydana gelmesinin zemin etüdünün sağlıklı yapılmadığının göstergesi olduğunu kaydederek, tünel ve bağlantı yollarının yapımına başladığı günden itibaren ortaya konulan aksaklıklar tekrar ele alınıp, sorumlular hakkında işlem yapılması gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme