Adıyaman'da tütün üreticisi isyan etti.

Sarmalık tütün ticaretine ilişkin 3 yıldan 6 yıla kadar olan hapis cezasının yürürlüğe girmesiyle Adıyaman'da tütün üreticisi isyan etti.

Sarmalık tütün ticaretine ilişkin 3 yıldan 6 yıla kadar olan hapis cezasının yürürlüğe girmesiyle Adıyaman’da tütün üreticisi isyan etti. Anayolları trafiğe kapatan üretici, tek geçim kaynağı tütün için iktidarın sesini duymasını bekliyor.

CHP’Lİ TUTDERE DİYARBAKIR’DAN SESLENDİ: MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DEFALARCA ÇAĞRIDA BULUNDUK!

“Konuya ilişkin Diyarbakır Tütün Pazarından açıklamalarda bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Diyarbakırlının, Adıyamanlının, Malatyalının, Türkiye’deki bütün tütün üreticilerinin ekmeğinden elinizi çekin. Bütün kaynakları talan ettiniz bari fakir fukaranın ekmeğine karışmayın. Bu zulmü sonlandırın.” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclis Üyeleri ve 20 Milletvekiliyle Diyarbakır’da bulunan Tutdere, Diyarbakır Tütün Pazarından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Tutdere, “Defalarca uyarmamıza rağmen, bu yasanın Adıyaman başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafındaki üretici ve esnafları, çoluk çocuğunun nafakasını bu işten çıkaran insanları mağdur edeceğini söylememize rağmen iktidar zulüm yasasından geri adım atmadı. İnsanlar ekmeği için haklı olarak sokaklara dökülmeye başladı. Tütün üreticilerinin feryadına kulak verilmeli ve bu yasa Meclis tatile girmeden az 1 yıl daha ertelenerek üreticinin nefes almasına müsaade edilmelidir.” dedi.

BÜTÜN ÇABALARIMIZA RAĞMEN ZULÜM YASASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

İktidarı tütün konusunda defalarca uyardıklarını hatırlatan Tutdere, “Tüm uyarılarımıza rağmen süreç istediğimiz gibi gelişmedi. 2017 yılında AKP’nin çıkarmış olduğu sarmalık tütüne hapis cezasını ön gören bu yasa hem Genel Başkanımızın hem benim hem de milletvekili arkadaşlarımızın bütün ısrarlarımıza ve bütün çabalarımıza rağmen yürürlüğe girdi. Her defasında Türkiye’de millilik ve yerlilik vurgusu yapan AKP iktidarı bu topraklarda yüz yıllardır üretilen ve binlerce insanın ekmeği olan tütüne maalesef yabancı sigara şirketlerine verdikleri sözü tutmak üzere hapis cezası getirdiler. Yüzbinlerce insanı ekmeksiz bırakacak, çoluğunun çocuğunu nafakasını elinden alacak bu uygulamayı kabul etmek mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.  

GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZÜ VAR

Diyarbakır tütün pazarında Genel Başkanımızın sözü var diyen Tutdere, “Biz Diyarbakır meydanından da bu sözü tekrarlıyoruz. İnşallah CHP iktidarında bu vatan topraklarında tek başına içim özelliğine sahip tütünün yetiştirildiği her alanda bu yasağı kaldıracağız. İnsanlarımız atalarından dedelerinden şimdiye kadar nasıl öğrendiyse, nasıl ürettiyse inşallah CHP iktidarında da aynı şekilde üretmeye devam edecekler.” dedi. 

AKP YABANCI SİGARA ŞİRKETLERİNİN ESİRİ OLDU

AKP iktidarının yabancı sigara şirketlerinin esiri olduğunu ve kendi ürününe hapis cezası getirdiğini ifade eden Tutdere şunları söyledi:

“Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz bunu kabul etmeyeceğiz ve sürenin uzatılması için sizlerle beraber mücadele edeceğiz. İnşallah bu iktidara geri adım attıracağız. Bunlar geri adım atmazsa en yakın seçimde siyasi düşünceniz ne olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursanız olun gelin hep beraber bu zulmü bu millete yaşatan, insanları yoksul ve aç bırakan bu iktidarı hep beraber Türkiye’nin başından uzaklaştıralım. Aksi takdirde ne tütüncüye ne emekçiye, kimseye rahat yok.”

BU EKMEK VE ONUR MÜCADELESİ ZAFERLE SONUÇLANINCAYA KADAR HER DAİM YANINIZDA OLACAĞIZ

Diyarbakır meydanından bu zulüm yasasını getirenlere bir kez daha açıkça çağrıda bulunan CHP’li Tutdere, “Diyarbakırlının, Adıyamanlının, Malatyalının, Türkiye’deki bütün tütün üreticilerinin ekmeğinden elinizi çekin. Bütün kaynakları talan ettiniz bari fakir fukaranın ekmeğine karışmayın. Bu zulmü sonlandırın.” dedi. Ayrıca “Tütünün özgürlüğü için elimizden gelen her türlü çabayı, katkıyı sağlayacağız. Hiçbir zulüm, hiçbir baskı tütün üreticisini üretimden alıkoyamayacaktır. İktidarın süreyi uzatması için önümüzdeki hafta meclis açıldığında mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm arkadaşlarım adına şu sözü veriyorum: Bu ekmek ve onur mücadelesi zaferle sonuçlanıncaya kadar her daim yanınızda olacağız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçme