• Haberler
  • Malatya
  • Açık Kapı, Vatandaşlarımıza Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Açık Kapı, Vatandaşlarımıza Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Açık Kapı, Vatandaşlarımıza Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Açık Kapı: Valiliklerde ve 241 ilçede 2017 yılında hayata geçirilerek, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı bir kamu hizmetidir.
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Açık Kapı Projesi kapsamında Malatya Valiliğinde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile Açık Kapı Şeflikleri ise Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde Kaymakamlık binasında faaliyetlerini sürdürüyor.
Valilik ve Kaymakamlıklarda faaliyet gösteren Açık Kapı ile vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı, güler yüzlü çalışanlarıyla vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurmayı amacını taşır.
Vatandaşlarımız, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya App Store, Google Playdan indirilip Açık Kapı uygulaması ile veyahut yüz yüze Valilik ve Kaymakamlıkta bulunan Açık Kapı Birimlerine başvuru yapabilmektedir. Başvuru elektronik sisteme kaydedilmekte ve Açık Kapı sorumluları tarafından sistemden ilgili birime yönlendirilmektedir. Talep durumuna göre talep sahibi ile birebir iletişime geçilmekte ve ilgili birimler başvuruyu süratle değerlendirerek 7 iş günü içerisinde cevaplandırmaktadır. Başvuru sahibine başvuru ile ilgili bilgi mesajı gönderilmekte bu mesaj gelince www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğrenilmektedir.
İlimiz Açık Kapı Projesine 2018-2022 yılları arasında toplam 51.255 başvuru yapılmıştır. Bunlardan 28.731 başvuru E-Devlet üzerinden, 15.319 başvuru www.acikkapi.gov.tr adresinden, 4.762 başvuru yüz yüze ve 2.443 başvuru ise mobil uygulama üzerinden alınmıştır.
Yeni Cami ön kısmında bulunan alanda açılan Açık Kapı tanıtım standı ile vatandaşlarımıza broşürler verilerek, Açık Kapının faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılmaktadır.

Bakmadan Geçme