ABYB'den İade-i Ziyaret

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve yönetiminden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Aktaş

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve yönetiminden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kayısı Kentli Yeşilyurt -Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Aktaş ve yönetimine iadei ziyaret gerçekleştirdi.
Başkan Aktaş özgür basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti. Düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Tuna, gazetecilik mesleğinin de özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlar altında yapılan önemli bir meslek olduğunu vurguladı. Gazetecilerin, Türkiye'nin gelişimi, halkın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında çok önemli katkıları olduğunu kaydeden Aktaş, “Gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, daha özgür ve rahat ortamlarda çalışmalarının sağlanması gerekmektedir. Zor şartlarda kamu yararına görev yapan gazeteciler her türlü desteğe ve övgüye layıktır. İlimizde yayın yapan basın kuruluşlarımızın ve onların çok değerli çalışanlarının, kamu yararını gözeten konularda, yaşamakta olduğumuz toplumu doğru ve yansız bir şekilde bilgilendirmede göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılığı takdirle karşılamaktayız. Bu bağlamda Anadolu Basın Yayın Birliği ve  yayın organlarını yakinen takip etmekteyiz. Şeffaf, korkusuz,tarafsız haber yapmaktasınız. Bundan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.
ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, gazetecilerin, tarafsız, güvenilir, ilkeli ve özverili çalışmalarıyla önemli bir görev üstlendiklerinin altını çizdi. Başkan Yavuzkurt, “Muhtarlık müessesi yerel demokrasinin ilk halkasıdır. Gerek mahallesinde gerekse köyünde bizlerin gözü ve kulağıdır. Vatandaşlarımızın istek, sorun ve taleplerini ilk etapta ulaştırdığı kişi genel olarak muhtarlarımızdır. Sizler, bizlerle her an istişare içerisinde olan önemli bir görev icra ediyorsunuz. Kutsal bir vazife ifa ediyorsunuz” ifadelerini kullandı..
 

Bakmadan Geçme