8.En Güzel Kuzu Yarışması

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 11 -15 Nisan tarihleri arasında Malatya'da gerçekleşecek olan 12.Doğu ve Güneydoğu Nisan Anadolu Tarım Teknolojileri, Makina, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katılacak.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın konu ilgili şu açıklamalarda bulundu."  11 Nisan 15 Nisan tarihleri arasında her yıl olduğu gibi bu yılda Tarım fuarında standımızı kuracağımız “12”ncisi düzenlenen Doğu ve Güney Doğu  Nisan Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı etkinlikleri kapsamında,”  Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın da katkıları ile ortaklaşa yapacağımız.8.En Güzel Kuzu Yarışması 15.Nisan Pazar günü saat 11.00 da 1.kırkım şenliği ve güneş enerjisi farkındalık panel dağıtımı kura çekimi programımız ise 14.nisan saat 12.00 da mişmiş park fuar alanında olacaktır.

Yıllardır yaptığımız ve yapacağımız bu programlar etkinlikleri yapmaktaki asıl amacımız İlimize Ülkemize Tarıma ve Hayvancılığa katkı sunmak farkındalık oluşturmak kamuoyunun dikkatini çekmektir.

Etkinliklerimiz olarak 8. En güzel kuzu yarışması ön elemeleri bitmiş olup finale kalan 30 tane yetiştiricimiz fuar alanında tekrar yarışacaklar burada dereceye girenlere altın ödülleri ve tüm finale kalan yetiştiricilerimize yem gıda çeki ve farklı hediyeler verilecektir.

Yine Bu sene ilkini düzenleyeceğimiz 1. Kırkım şenliğimiz 14.Nisan saat 12.00 da yine mismiş park fuar alanında, yüzde yüz hibeli farkındalık projemiz olan Kalkınma Bakanlığı, DAP bölgesi Başkanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın katkıları  ve destekleri ile yaklaşık 100 adet kırkım makinası ve güneş enerjisi paneli kura çekimi dağıtımı yapacağız.

Birliğimize etkinlik için müracaat edenler ve edecek olan tüm asil, aday hayvanı olan üyelerimize kura çekimi ile bu hediyelerimiz dağıtılacaktır ama çekilişe katılacak olan yetiştiricilerimiz . Bu kırkım şenliğimiz kapsamında her ilçeden yaklaşık 15 tane yetiştiricimiz kırkımda yarışacaklar, dereceye girenler ödüllendirilecek olup tüm yarışmacılara gıda çeki ve farklı hediyelerimiz olacaktır.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Gen. müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı katkıları ile yerelsanatçılar Haşim, gülistan Tokdemir sahne alacaktır bir çok etkinlik, yarışmanın ve programın yer alacağı  fuarımızaBakanlarımız, Millet vekillerimiz,Genel Başkanlarımız, Bölge Başkanlarımız ve Birlik Başkanlarımızı da katılacak olup,tüm çiftçi,üretici, yetiştirici,STK temsilcisi, siyasetçi,Bürokrat, yerel yönetici ve  vatandaşlarımızın katılımlarını muhakkak bekliyoruz.

Burada asıl amacımız ortak değerimiz olan Malatya’mızda 12”ncisi düzenlenen fuara katılımın yüksek olması bölgenin en güzel kapsamlı fuarı olmasına destek olmak ve fuarın tanıtımına gelişimine katkı vermek destek sunmaktır."dedi.

Bakmadan Geçme