58 Bin Aile 580 Bin Tohum 1 Orman...

Sivas Belediyesi tarafından '58 bin Aile 580 bin Tohum 1 Orman' sloganıyla başlatılan Aile ormanı projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi tarafından "58 bin Aile 580 bin Tohum 1 Orman" sloganıyla başlatılan Aile ormanı projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine dağıtılacak tohum hediye edilen saksı ve toprağıyla buluşturularak evlerde fide yetiştirilecek. Yetiştirilen fideler Sivas Belediyesinin belirlediği alana dikilerek aile ormanı oluşturulacak.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcıları Ahmet Duman, Necmettin Yılmaz, Bekir Sıtkı Eminoğlu, Kayhan Işık, ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ile il protokolü ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması İstiklal marşının okunmasının ardından Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeşil alan çalışmalarının anlatıldığı kısa video gösterimi yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin “Havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, ağaçları altında gölgelenip sevdiklerimizle hoş sohbetler ettiğimiz bu kadim şehir; tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile atalarımızdan bize kalan nadide bir miras olmanın ötesinde, gelecek nesillerimize itina ile taşıyıp emanet edeceğimiz en kıymetli hazinemizdir. İnsan bulunduğu coğrafyanın özellikleri ve değerleriyle yoğrularak şekillenir. Anadolu’nun ortasında havası sert olan bu bozkırda, insanımız yiğitlik ve mertliği ile tanınmıştır. Yiğit olan, mert olan insana da; milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak, doğayı ve tüm canlıları korumak, inancına uygun olarak yaşamak ve yaşantısıyla örnek olmak düşer. Hızla betonlaşan ve ruhunu kaybeden anakent kentlere inat, bizler şehrimizin kimlik ve kişiliğini korumakla, çevresini ve çehresini güzelleştirerek her geçen gün daha yaşanabilir, daha ferah ve yeşili bol bir Sivas inşa etmekle mükellefiz.” dedi.

YOLA ÇIKARKEN SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ PAROLAMIZ; “YEŞİL İÇİNDE YEMYEŞİL BİR SİVAS” 
Bilgin; “Bizden önceki arkadaşlarımıza yaptıkları tüm hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ancak bizler daha fazlasını, daha iyisini, daha güzelini yapmak istiyoruz. Gayemiz Sivas’ımızı; ortak akıl ve istişare ekseninde her alanda gelişmiş, hemşerilerimizin yaşamaktan memnun ve mutlu oldukları bir şehir haline getirmek. Bu anlamda kalkınmayı çok yönlü olarak planlıyor ve bizi ortak hedefimize ulaştıracak sağlam ve somut adımlar atıyoruz. Şimdiye kadar 190 bin metrekare yeni yeşil alan çalışması gerçekleştirdik. 15 bin adet nitelikli ağacı toprakla buluşturduk. Sağlıklı yaşam ve sporu teşvik etmek adına 12 bin 100 metre uzunluğunda yeni yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırdık. Sivas’ı mevsime uygun 1,5 milyon çiçekle süsledik. Kardeşler Mahallesi’ne 5 bin metrekarelik çok şirin ve güzel bir mahalle parkı inşa ettik. Adliyenin karşısına Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın adını verdiğimiz 55 bin metrekarelik büyük, ferah ve nezih bir bölge parkı kazandırdık. Tuzlugöl ve Emek Mahallesi ile çevre mahallelerin istifade edeceği Yumurtatepe Bölge Parkı projesinin yapımına başladık. Geçmişimize saygı gereği kabristanlarımızı birer çiçek bahçesi haline dönüştürdük. Mezarlık dönüşümleri ile çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra şehrimizin sosyal hayatı ve turizme büyük katkı sağlayacağına inandığımız Kızılırmak Projemize başladık. Öncelikli olarak projenin ilk ve en önemli ayağı olan ana kollektör hatlarını tamamlayacağız ve akabinde üst yapı düzenlemeleri ve yeşil alan çalışmalarını sürdüreceğiz. Ayrıca şehrimize ikinci bir millet bahçesi projesini daha kazandıracağız. Eski Numune Hastanesi ve 27 Haziran Öğretmenler Parkı’nın bulunduğu alanda ‘Öğretmenler Millet Bahçesi Projesi’ni hayata geçireceğiz.” dedi.
 
Şimdi ise tüm bunların ötesinde doğaya ve tüm canlılara nefes olmak adına “Aile Ormanı” projesini hayata geçiriyoruz ifadesini kullanan Başkan Bilgin “Bu kapsamda 58 bin ailemize toplam 580 bin tohum dağıtacağız. Saksılarda sevgiyle fideye dönüşen bu tohumları, İŞHAN mevkiinde “Aile Ormanı” adını verdiğimiz alanda hep birlikte toprakla buluşturacağız. Toprağa dikilen her ağaç ve her bitkiyi bir sadaka mahiyetinde gören yüce bir medeniyetin mirasçıları olarak; doğaya, yeşile ve çevreye yönelik çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet ve titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz projemizin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan ekip arkadaşlarımızı ve tüm paydaşlarımızı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
 
Yapılan hizmetleri çikolataya benzeten Sivas Valisi Salih Ayhan, “Hizmetlerin uzun süreçte çocuklarımızın, torunlarımızın ve evlatlarımızın hayır ile yâd edebileceği hizmetler. Ağaçlandırma çalışması yapılan en hayırlı en güzel çalışmalardır. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ve ekibine “Aile Ormanı” adı altında yapmış olduğu bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Programa onur konuğu olarak davet edilen 76 yaşındaki Baki Hafızoğlu’na Çukurbelen köyünde yaptıkları ağaçlandırma çalışması nedeniyle Vali Ayhan ve Başkan Bilgin tarafından hediye takdim edildi.
 
Programın sonunda öğrencilere tohum ekimi gösterilerek saksı, toprak ve tohumların dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Saksı, tohum ve toprağını alan öğrenciler ise Sivas Belediyesine bu anlamlı projeden dolayı teşekkür ederek, “Ailemizle birlikte tohumdan başlayarak büyüttüğümüz fidelerimizle bir orman oluşturacağız, bu bizim için çok önemli ayrıca büyük bir hatıra olacak. Nesilden nesile aktarılacak. Annem ve babamla birlikte büyüteceğiz. Sonra aile ormanına ekeceğiz. Belki ben çocuğuma oda kendi çocuğuna gösterecek. Bu bizler için çok heyecan verici.” dediler.
 

Bakmadan Geçme