5 Yıl Önce 103 Barış Güvercini Kanatlarından Vuruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim katliamının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, sanıkların saldırı emrini aldıklarını söyledikleri IŞİD yöneticisi Ebu Zeynep'in isminin dosyada yer almaması hukuk garabetidir,skandaldır' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim katliamının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, sanıkların saldırı emrini aldıklarını söyledikleri IŞİD yöneticisi Ebu Zeynep’in isminin dosyada yer almaması hukuk garabetidir,skandaldır” dedi.Ağbaba, tüm yurtta parti örgütlerinin, katliamın olduğu 10 Ekim saat 10.04’de saygı duruşunda bulunacağını kaydetti.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ında IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu ülke tarihinin  en büyük sivil katliamının  yaşandığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ülke’nin dört bir yanından adalet,özgürlük ve demokrasi taleplerini duyurmak için Ankara’ya gelen 103 insanımız gözü dönmüş IŞID terör örgütü tarafından hunharca katledildi. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizde halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını hissediyor, kaybettiklerimize dair yaşadığımız özlem ve hasret devam ediyor” dedi.
DEVLETİN SİYASİ, ADLİ VE İDARİ BİRİMLERİNİN KUSUR VE SORUMLULUĞU ORTADA
Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne yapılan saldırının göz göre göre geldiğini belirten Ağbaba, "IŞİD'in Ankara başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde MİT'in ve Emniyet'in elinde istihbaratlar bulunmasına, canlı bombaların gözaltına alınıp serbest bırakılmalarına, ellerini kollarını sallayarak sınırı geçebilmelerine, CHP olarak hazırladığımız Adıyaman Raporu'nda canlı bombaların TC Kimlik numaralarıyla beraber isimlerine yer verilmesine ve ilgili raporun Başbakan ve yetkililere ulaştırılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması, devletin siyasi, adli ve idari birimlerinin kusur ve sorumluluğunun olduğunu şüpheye yer bırakmadan ortaya çıkarmaktadır" açıklamasında bulundu. 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AYLARDIR MÜFETTİŞ RAPORUNU GÖNDERMİYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2020 Eylül ayında İçişleri Bakanı ‘İŞİD birçok eylem planlıyor’ diyor. Daha önce 3 kez yakalanıp serbest bırakılan İŞİD’in Türkiye Emiri’nin 4. Kez yakalandığını müjdeliyor!. Aynı İçişleri Bakanlığı Ankara Gar Katliamı’nda sorumlu olan polislerle ilgili müfettiş raporunu mahkemeye göndermiyor. Emniyet, istihbarat bu bombacı örgütün Ankara’ya kadar gelmesinde hiç mi rol oynamadı? Ankara giriş çıkışları neden aranmadı, Gar bölgesi neden kontrolsüz bırakıldı? Dahası, katliamın hemen ardından insanlar neden coplandı, neden gaz kullanıldı, yaralanmalar neden arttı?Siyasi iktidarının bu yargılamalar boyunca katliamı aydınlatmak gibi bir derdi olmadığı ortada” dedi.

KATLİAMI ELEŞTİRENLER YARGILANIYOR, EMRİ VEREN İŞİD EMİRİ GEZİYOR
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının devamında, “Saldırının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, Ankara Gar Katliamı sanıklarının saldırı emrini aldıklarını söylediği IŞİD yöneticisi Ebu Zeynep’in isminin dosyada yer almaması skandaldır.Ankara Gar Katliamı ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapanlar yargılanırken,İŞİD emiri olan kişinin isminin dosyada yer almaması hukuk garabeti yaşandığının göstergesidir. Ankara katliamının talimatını verdiği iddia edilen Ebu Zeynep’in yakalanması için daha ne bekleniyor,anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.
103 BARIŞ GÜVERCİNİMİZ İÇİN ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Katliam davasının her duruşmasında adalet taleplerinin haykırıldığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye tarihinin en kanlı katliamında sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet gelmez. Biz katliamın tüm sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD'in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın öldüğü bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması kabul edilemez.103 barış güvercinimiz için adalet aramaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ağbaba, "Katliamda Malatya gençlik kolları yönetiminin neredeyse tamamı ya hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirterek “ Malatya‘dan 12 barış güvercinlerimizi yitirdik. Kolumuz kanadımız kırıldı" dedi. 
KATLEDİLEN 103 KİŞİNİN ANMASI, PANDEMİ BAHANE EDİLEREK ENGELLENEMEZ!
10 Ekim anmalarına yönelik polis müdahalelerini de ve yasaklama girişimlerini de eleştiren Ağbaba, "Olay günü güvenlik önlemi almayan, katliam esnasında ortalıkta görünmeyen emniyet güçlerinin, 10 Ekimlerde evlatlarını katledildikleri yerde anmak isteyen anne- babalara biber gazıyla, coplarla saldırmasına şahit oluyoruz. Katliamın 5. Yılı anmasında da aynı görüntüler kesinlikle yaşanmamalıdır. Katledilen 103 kişinin anması, pandemi bahane edilerek engellenmemelidir. Mitingler, çay fırlatmalar, 1500 kişilik düğünler,AKP kongreleri devam ederken evlatlarının,yakınlarının anmasına katılmak isteyen acılı ailelere yasak konulması kabul edilemez.Maske- mesafe-hijyen kuralına uyularak 10 Ekim’de Gar önünde anma gerçekleştirilmelidir” dedi.
1 DAKİKA SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK
10 Ekim Derneği, emek örgütleri ve meslek kuruluşlarının öncülüğünde 10 Ekim Cumartesi Günü saat 10.04’te 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirileceğini, tüm yurtta CHP parti örgütlerinin ve seçmenlerin saygı duruşuna katılacaklarını belirten Ağbaba; “Katliamın tüm sorumluların er ya da geç yargılanıp hak ettikleri cezaları alacağı inancıyla, 10 Ekim Katliamının 5. Yılında uğruna mücadele ettikleri özgürlük ve barış yolunda hayatını kaybeden tüm barış güvercinlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme