38 Mera Kiraya Verilecek

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Mera Komisyonu Başkanlığı tarafından

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Mera Komisyonu Başkanlığı tarafından Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan ve Pütürge ilçelerinde bulunan 38 mera ve yaylak ihale yolu ile kiralanacak. 
Malatya İl Mera Komisyonunca 2022 yılı otlatma sezonu için ihtiyaç fazlası Mera-Yayla tespit edilen mahalle listesi yayınlandı ve ihale ile kiralanacağı duyurusu yapıldı. Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan ve Pütürge ilçelerinde bulunan 38 mera ve yaylak için ihale 2 aşamalı gerçekleştirilecek. 
Birinci ihale 5 Nisan 2022 Salı günü saat 14.00’te Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Karakavak Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacak. Birinci ihaleye sadece meranın bulunduğu mahalle ve bağlı olduğu ilçe sınırları içerisinde ikamet eden sürü sahipleri ile yasal olarak kullanım hakkı olduğunu belgeleyen göçer ve sürü sahipleri katılabilecek.
Birinci ihalede taliplisi olmayan mera ve yaylaklar için ise ikinci ihale 12 Nisan 2022 Salı günü saat 14.00’te yapılacak.  Bu ihaleye Malatya’ya bağlı diğer ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri ile komşu iller ve bunlara bağlı ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri katılabilecek.
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Mera Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, ”İlimiz sınırları içerisinde bulunan ve ekteki tabloda alanı, kapasitesi, ot verimi, mahalleye kayıtlı hayvan sayısına göre mahallede kayıtlı hayvan sahiplerine ve diğer mahalle ve ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahiplerine kiralanması planlanan mera ve yaylakların 2022 yılı otlatma sezonunda mevsimlik otlatma amacı ile 4342 sayılı Mera Kanunu ve Mera Yönetmeliğinin 13. maddesi doğrultusunda ve İl Mera Komisyonumuzun 06/01/2022 tarih ve 2022/01 sayılı Kararı gereği, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine kapsamında "Pazarlık Usulü" ile kiralanması için ihale yapılacaktır.” denildi. 
 

Bakmadan Geçme