3. Ulusal Diş Hekimliği Kongresi Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde diş hekimliği alanındaki yenilikleri ele almak amacıyla 3. Ulusal Diş Hekimliği Kongresi gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde diş hekimliği alanındaki yenilikleri ele almak amacıyla 3. Ulusal Diş Hekimliği Kongresi gerçekleştirildi.

İki gün süren programa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Kongre Onursal Başkanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güler, Kongre Başkanı ve Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Miraçhan İnanmaz, öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Gökçe, Prof. Dr. Ali Gürkan, Prof. Dr. Fatih Cenk Çanakçı, Prof. Dr. Emre Nagaş, Prof. Dr. Metin Çalışır, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şitilci, Doç. Dr. Ahmet Cemil Talmaç, Dr. Öğr. Üyesi Samet Özden, Dr. Dt. Bahadır Kasar, Dr. Dt. Sancar Şimşek, Dt. Ahmet Kığılı ile Dr. Dt. Önder Özdenkaya ile çok sayıda akademisyen ve diş hekimleri katıldı. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat “Bu yılki kongreye Türkiye’nin dört bir yanından değerli konuşmacılar katılmıştır. Malatya’nın yanı sıra farklı illerden gelen 200’den fazla diş hekimini Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Malatya’nın yaşanan zor günlere rağmen bilim ve sağlık alanlarındaki ilerlemelerinden ödün vermediğini vurgulayan Prof. Dr. Nusret Akpolat, yeni diş hekimliği hastanesinin bu çabaların en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nusret Akpolat “Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi ve halkımıza daha nitelikli sağlık hizmetleri sunabilmek adına attığımız bu adım, sadece bugüne değil geleceğe de yapılan bir yatırımdır.” ifadelerini kullandı.

Bu kongre gibi bilimsel etkinliklerin hem bilgi alışverişi hem de mesleki gelişim için çok değerli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nusret Akpolat “Bu tür bilimsel etkinlikler deprem bölgesinde yaşayanlar için bir terapi görevi görmektedir. Yaşama, hayata ve bilime tutunmamıza neden olmaktadır. Üçüncüsü düzenlenen kongremizin süreklilik kazanmasını ve bir gelenek haline dönüşmesini temenni ediyorum. Kongremize katkı sunan tüm konuşmacılara, katılımcılara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kaliteli Tedavi Her İnsanın Hakkıdır”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek, yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Kaliteli tedavinin her insanın hakkı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Neslihan Şimşek “Bunu sağlayacak olan da bilgi donanımıdır. Arz edilen bilim şöleninin temel hedefi bu vesile ile gerçekleşmiş olacaktır.” dedi.

Kongre Başkanı Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Miraçhan İnanmaz, iki gün boyunca dolu dolu eğitimlerin olduğu, pratik uygulamaların yapıldığı, bildiri ve sunumların yapıldığı bir program hazırladıklarını dile getirerek İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti. 

Programın ilk günü konuşmacılar sırasıyla; endodontide inatçı enfeksiyonlarla mücadele ve akılcı antibiyotik kullanımı, diş hekimliğinde karşılaşılan acil medikal durumlar ve tedavileri, klinik işletmeciliği, dental implantolojide minimalizm: girişim sayısının, tedavi süresinin ve hataların azaltılması, sinüs lift, ön dişlerde estetik kararlar ve yaklaşımlar konularını ele aldı.

Programın ikinci günü ise; “tam ağız dişsizlikte dijital iş akışı teşhisi, cerrahi ve protez, uyku apnesi: daha iyi bir uyku için ortodontik yaklaşımlar, total dişsizlik vakalarında ‘All On Four’ çözümleri ve komplikasyonları, yumuşak doku cerrahisi ile başarısız kanal tedavisinin sonu implant mı?” konuları hakkında güncel bilgiler ve deneyimler katılımcılarla paylaşıldı.

Bakmadan Geçme