15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başında anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başında anıldı.
Etkinlikler kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen şehitlik ziyareti, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi. 
Buradaki törene Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğg. Zafer Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, askeri ve mülki erkân, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ile şehit yakınları katıldı. 
Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftü Vekili Hasan Nacar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.
15 Temmuz Anı Defteri, Karma Resim, Fotoğraf Sergisi Açılışı Yapıldı
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında 15 Temmuz Millet Meydanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan platformda 15 Temmuz Anı Defterine düşüncelerini yazarak paylaşan Vali Hulusi Şahin;
“15 Temmuz darbe teşebbüsü, yüce dinimiz İslam’ın gölgesine gizlenip devletimizin çeşitli kademelerine sızarak yıllarca insanımızın imkân ve değerlerini istismar eden bir grup eli kanlı FETÖ terör örgütü mensubunun vatanımızı, istiklal ve istikbalimizi yabancı güçlerin vesayeti altına almak amacıyla gerçekleştirdiği menfur bir saldırıdır. 
Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülmüş, Türkiye’nin dört bir tarafında müstesna bir direniş sergileyerek bu işgal girişimine de geçit vermemiştir. 251 vatan evladımızın şehit, yüzlercesinin gazi olduğu o gece Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna yeniden bürünen aziz milletimiz, vatanı için vücudunu ağır silahların, savaş uçaklarının ve tankların önüne siper ederek yepyeni bir destan yazmıştır. Milletimizin şerefli ve vakur duruşu sayesinde ihanet çetesi hezimete uğramış, kanlı darbe girişimi bastırılmıştır. 
15 Temmuz gecesi; düşman tarafından devletimizin askeri kanadına sinsice yerleştirilmiş hainlere karşı devletimizin, milletimizin; Milli İrade ve Demokrasi uğruna vücudunu siper ederek ölümüne birleştiği, Türkiye Aşkına hainleri bozguna uğrattığı tarihi bir gecedir.
Vatanımıza, sınırlarımıza, milli irademize veya bağımsızlığımıza göz diken düşmanlar; onların uzantıları olan şebekeler ya da örgütler iyi bilmelidir ki 15 Temmuz Diriliş Ruhu milletimizin bedenini asla terk etmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ihanet kalkışması sırasında, kadim tarihimizden günümüze kadar mübarek vatanımız için şehadet mertebesine ulaşan vatan evlatlarına ve Rahmet-i Rahman’a kavuşan Gazilerimize Cenabı Allah (cc)’tan rahmet, şanlı Gazilerimize sağlıklı bir ömür,  başımızın tacı Şehit Ailelerimize Sabr-ı Cemil niyaz ediyor, Necip Türk Milletine huzur ve esenlikler diliyorum” dedi.
15 Temmuz Şehitleri İçin Tüm Camilerde Mevlit Programı Düzenlendi
15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasının 6. yılında Malatya Valiliği tarafından kalkışmada şehit olanlar için tüm camilerde mevlit programı düzenlendi.  Mevlide il protokol üyeleri STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve cami cemaati katıldı. Mevlid-i şerifin ardından okunan dualar ile program son buldu.
15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazileri Ziyaret Edildi
Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğg. Zafer Uğur ile birlikte 15 Temmuz Şehit aileleri ve gazilerimizin evlerini ziyaret ettiler.
Ankara Kızılay'da Şehit olan Fuat Bozkurt’un ailesini, İstanbul Atatürk Havalimanında şehit olan Zekeriya Bitmez’in ailesini, TBMM’de görevli iken bombalı saldırı sonucu yaralanan Gazi Ömer Faruk Koşar’ı ve Marmaris’te Cumhurbaşkanını korurken yapılan ateşli saldırı sonucu yaralanan Gazi Serdal Doru’yu evlerinde ziyaret eden Vali Şahin, 15 Temmuz’da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık dileyerek bu vatanın her ferdinin sizlere minnettar olduklarını ifade etti.


 

Bakmadan Geçme