13 İlçemizde 219 Mahalle Yolu Araç Trafiğine Kapalı

■ Malatya İli genelinde Mahalle Yollarındaki trafik durumu:

Meteorolojik verilere göre, Malatya İli genelinde 23 Ocak 2022 Pazar günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının 25 Ocak Salı günü saat 18.00’den itibaren yoğunlaşarak 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilmektedir. 
İlimiz genelinde yoğun kar yağışı, rüzgâr ve buna bağlı olarak tipi ve yollardaki buzlanma sebebiyle İlimizi diğer illere ve ilçelere bağlayan karayolları ile mahalle yollarında ulaşımda meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ekipleri tarafından yol açma çalışmaları 24 saat çalışma esasına göre devam ettirilmektedir.
25 Ocak 2022 Salı günü saat 12.00 itibarıyla;
■ Malatya İli genelinde Devlet-Karayollarındaki trafik durumu:
● Malatya-Elazığ Karayolu: Açık
● Malatya-Adıyaman Karayolu: Açık  
● Malatya-Kayseri-Karayolu: Açık 
● Malatya-Sivas Karayolu: Açık 
● Arapgir-Divriği Karayolu: Açık
● Arapgir-Kemaliye Karayolu: Açık
● Arapgir-Keban Karayolu: Açık 
■ Malatya İli genelinde İl Karayollarındaki trafik durumu:
● Malatya-Pütürge Karayolu: Kapalı (Acil durumlar için açık)
● Malatya-Çelikhan Karayolu: Kapalı
● Malatya-Sincik Karayolu: Kapalı
● Arguvan-Arapgir Karayolu: Açık
● Arguvan-Hekimhan Karayolu: Açık
● Arapgir-Ağın Karayolu: Açık
● Hekimhan-Kuluncak Karayolu: Açık
● Kuluncak-Darende Karayolu: Açık
● Darende-Elbistan Karayolu: Açık
● Doğanyol-Pütürge Karayolu: Açık


■ Malatya İlçeleri İl Merkezine Bağlayan Karayollarındaki Trafik Durumu:
● Malatya-Akçadağ: Açık
● Malatya-Arapgir: Açık
● Malatya-Arguvan: Açık
● Malatya-Darende: Açık 
● Malatya-Doğanşehir: Açık
● Malatya-Doğanyol: Kapalı (Acil durumlar için açık)
● Malatya-Hekimhan: Açık 
● Malatya-Kale: Açık
● Malatya-Kuluncak: Açık
● Malatya-Pütürge: Kapalı (Acil durumlar için açık)
● Malatya-Yazıhan: Açık 
■ Malatya İli genelinde Mahalle Yollarındaki trafik durumu:
● 13 İlçemizde 219 Mahalle Yolu Araç Trafiğine Kapalıdır.
● Akçadağ: 38
● Arapgir: 12
● Arguvan: 8
● Battalgazi: 13
● Darende: 15
● Doğanşehir: 7
● Doğanyol: 7
● Hekimhan: 37
● Kale: 7
● Kuluncak: 7
● Pütürge: 54
● Yazıhan: 7
● Yeşilyurt: 7
■ Devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmaları Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarındaki karla mücadele çalışmaları ise Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve İlçe Belediyelerine ait 218 iş makinası ve 179 araçla devam ettirilmektedir.
■ Elektrik enerjisi verilemeyen yerleşim birimi bulunmamaktadır. 
■ Bireysel abone arızaları dışında İlimiz genelinde içme suyu ve doğalgaz arzında bir sorun yaşanmamaktadır.
■ Acil sağlık sorunu olan vatandaşlarımızın hastanelere ulaştırılmaları kapsamında, 23 Ocak Pazartesi günü 9 vakaya Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edilmiştir.
■ İlimiz genelinde; yolların kapanması nedeniyle yollarda mahsur kalan araç ve vatandaşlarımız Karayolları ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edilerek kurtarılmakta olup halen yollarda mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. 
■ 24 Ocak 2022 Pazartesi günü, Malatya-Pütürge karayolunun kapalı olması nedeniyle bu güzergahı kullanan otobüs yolcularından; 30 vatandaşımıza Malatya İl Merkezinde öğrenci yurdunda konaklama imkânı sağlanmıştır.
■ İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam etmesi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana geldiğinden;
- Vatandaşlarımızın kapalı olan Karayolları ile Mahalle Yollarında araçlarıyla trafiğe kesinlikle çıkmamaları, 
- Seyahat edecek yol kullanıcılarının, yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün 0312 449 91 99 no’lu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden hizmete sunulan Güzergah Analizi Programı ile en uygun güzergahı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları sorgulayarak yol seçimi yapmaları,
- Yoğun kar yağışının beklendiği tarihlerde, kritik yol kesimleri ve trafik yoğunluğu bulunan (yüksek rakımlı, uzun tülde iniş ve çıkışlar ile köprü ve viyadükleri olan) devlet ve il yollarımızda, fiziki araç özellikleri ve kış donanımı eksikliklerinden dolayı orta yüklü ticari taşıtlar, kamyon+römork, çekici+yarı römork vb. tiplerdeki taşıtlardan kaynaklı yol kapanmaları olduğundan bu araçların kar yağmaya başladığı andan itibaren trafiğe çıkmamaları, yollardaki emniyet şeritlerinin sürücüler tarafından kullanılmaması ve park yapılmaması, bu araçların uygun olan yerlerde beklemesi, 
- Yoğun kar yağışının beklendiği günlerde yola çıkacak otomobil, otobüs ve benzeri taşıtların kış şartlarına uygun donanıma sahip olması, araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı, takoz bulundurulması, yakıt depolarının dolu olması ve kış şartlarından kaynaklı olumsuzlukların (yoğun kar, tipi, görüş mesafesi olumsuzluğu v.b.) hususları dikkate alınarak sürücülerin yola çıkması, aksi takdirde hava koşullarının düzelmesinin beklenmesi,
- Yolda mahsur kalan ya da acil sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları önemle rica olunur.
 

Bakmadan Geçme