• Haberler
  • Malatya
  • 100 Milyonluk Dükkanlar 24 Milyona satıldı haberine Cevap gecikmedi..

100 Milyonluk Dükkanlar 24 Milyona satıldı haberine Cevap gecikmedi..

Ata ÜNLÜ Esenlik Aş Eski genel müdürü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in meclis toplantısında 100 milyonluk dükkanlar 24 milyona satılmış.Ben göreve geldikten sonra Esenlik'te bazı gayrımenkullerin çok ucuz fiata verilmiş. Biz bu konu işe işgili olarak yasal İşlem başlattık demesi üzerine, Esenlik eski genel müdürü Ata Ünlü, resmi açıklama yaparak belgeler ile kamuoyunu aydınlattı.

İşte Ata Ünlü'nün açıklaması;

"Son dönemde yine gündeme taşınan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketine ait bir kısım gayrimenkul satışı ile alakalı olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur
Öncelikle satışa konu gayrimenkuller yönetimde olduğumuz dönemde ihale usulü ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinden edinilmiş olup, o dönem için yaklaşık 19.350.000,00 TL kar elde edilmiştir..Deprem sonrası Malatya’da gayrımenkul (özellikle inşaat piyasasında deprem öncesi yapılmış yapılar için) alanında yaşanabilecek duraklama ve gerilemelerden olumsuz olarak etkilenmemek adına söz konusu gayrimenkul satışları ekte gönderilen gazete ilanları ve teklif usulü ile o gün ki piyasa değerinde en yüksek teklifi veren kişi ve kurumlara satışı yapılmıştır. Tüm süreç şeffaf bir şekilde, kanun ve kurallara göre işlemler yürütülmüştür.
Nitekim bu nedenledirki tarafımızca yaklaşık 1 yıl önce 10.000.000,00 TL’ye satılan iş yerine ucuz diyen zihniyete cevabımız ise geçtiğimiz günlerde aşagıda link de görüldüğü gibi Malatya Büyükşehir belediyesi yeni yönetimi tarafından (https://malatyahaber.com/haber/ buyuksehir-belediyesi-8-gayrimenkulunu-satisa-cikardi) aynı binada iki katı m2 ye sahip dükkan bir yıl sonra bile 20.000.000,00 TL’ye satışa sunmuş iş yerine teklif dahi verilmemiştir. Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, belediye iştiraki olmanın yanında Türk Ticaret Kanunu ile yönetilen bir şirkettir. Şirket geçmişine bakıldığında 30 yıl boyunca yüzlerce gayrimenkul satışı yapmıştır. ve bu yöntem ile satıldığı önceki dönemler de görüldüğü gibi belgelidir ve bu satışlar Sayıştay denetiminden geçmektedir. Tüm işlemlerde kar odaklı düşünülmüş, şirket menfaati gözetilmiştir. Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş., teslim aldığımız dönem ve teslim ettiğimiz dönemde, şirketin kar durumunu gösteren güncel durum maliye ve bagımsız denetim kurulu tarafından resmi belgeli olarak ilan edilmiştir. Buna göre 2019 yılında göreve geldiğimizde yaklaşık olarak yeminli mali müşavir raporlarına göre
-24.340.000,00 lira ( yaklaşık 5milyon dolar) Cari açık vermişken, Bizim yeni yönetime teslim ettiğiniz Nisan 2024 tarihinde Yeminli Mali müşavir ve yine Bagımsız denetleme kurulları tarafından mali durumu kontrol edilmiş, Şirketin imzalı onaylı net cari fazlası (263.355.658 TL )( yaklaşık 10 milyon dolar ) olarak yeni yönetime teslim edilmiştir. YANİ DEVRALMA TARİHİNDE 24.340.000,00 TL (güncel değerden 180.000.000 TL) ZARAR İLE DEVRALDIĞIMIZ ŞİRKETİ DEVRETME TARİHİNDE 263.355.658 TL (GÜNCEL DEĞERDEN 360.000.000 TL) CARİ FAZLASI İLE YENİ YÖNETİME TESLİM ETMİŞ
BULUNMAKTAYIZ. Ayrıca teslim tarihinde şirketin hiçbir KREDİ BORCUDA bulunmamaktadır ve SGK ve Mali vergi borcuda bulunmamaktadır. Bu rakamlar maliyeden ve şirket kayıtlarından kontrol edilebilen, gizli olmayan bilgilerdir. Bu başarı Malatya halkı tarafından çok iyi şekilde bilinmektedir. Algı ile beceriksizliklerini gizlemeye çalışanlar şirketin güncel resmi durumu ile ilgili ne yaptıklarının da hesabını vermelidir. Yaklaşık bir yıldır şirketi yönetenleri, şirketin güncel mali verilerini kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz. Şirketin bir yıl içerisinde tekrar zarara mı uğratıldı ve Şuanki mali durumu nedir ? Malatya Büyükşehir Belediyesinden yani Malatya halkının parasında ne kadar para özel kanun hükümlerine göre yönetilen şirkete aktarılmıştır. Bu işlemler esnasında meri mevzuata uyulmuş, gerekli kararlar alınmış mıdır? Bu hususları da kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.
Görev süremiz boyunca Malatya halkının emanetine sahip çıkmanın yanında şirketi çok iyi bir finansal durumda teslim ettigimizi de belirtmek isterim. Bundan sonraki süreçte de Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş ile ilgili konuların takipçisi olacağımızı, bu konu ile alakalı farklı algı yaratmak isteyenlere karşı kanuni haklarımızı kullanacağımızı belirtir, saygılarımı sunarım." dedi.

Ata ÜNLÜ

Esenlik  Eski genel müdürü

 


 

Bakmadan Geçme