Veysel Fırat

Hz. Hüseyin Yolu

Veysel Fırat

          Hz. Hüseyin yolunda olmak zulme başkaldırıdır. Yok olacağını bile bile hak yoldan dönmemektir. Onun yolunda olmak şereftir şandır. Evrenseldir onun yolu, dünü bugünü yarını, zamanı, mekânı, milliyeti yoktur. Her daim geçerlidir ve her dönemde onun yolunda olanlara ihtiyaç vardır. Kerbela’da  o yolda şehit olunmasaydı bu gün zulmün karşısında duruş belki de olmayacaktı. Hz.Hüseyin Yolu zulme karşı duruşun kutsallığıdır. O’nun yolu, sonuca ulaşamayacağını bile bile hak yolda feda  olmaktır.

       Kerbela zıtlıkları birbiri içinde barındıran kahrolası bir mekândır. Kerbela Hz. Hüseyin yoluna mekândır.  Kerbela zulme başkaldırıdır, Kerbela aynı zamanda ihanettir, adam satmaktır. Kurtarıcı olarak çağırdıkları kişiyi celladın eline verip kenarda seyretmektir Kerbela. Son Peygamber Hz. Muhammed anısına hakarettir, İslam tarihine kara bir lekedir Kerbela.

        Her dönem var olmuştur bir Kerbela, Bir Hüseyin ve bir Yezit.  Tarafı Hüseyin Yolu’nda olanlar ezilirler üzülürler ama her daim huzur içinde yaşayıp mahşeri âlemde alınları parlak olarak gezeler.

         Tarafı Yezit olanlar yani zulmedenlerden olanlar, yani insani değerlerden uzak, haysiyetsizce yaşamayı standart haline getirenler, yanlış karşısında susanlar, olduğu gibi kabullenenler, bile bile yalana dolana taraftar olup zulmün yerleşmesine sebep olanlar.  Sorgulamadan, sonunu düşünmeden, kendinden, geleceğinden, belki de başkasının hak ve iradesinden taviz veren, bazen maddi kazanç, bazen sosyal statü, bazen kariyer sahibi olmak için dilsiz şeytan olanlar ise mahşeri âlemde alınlarında ihanetin izleriyle utanç içinde huzura çıkarlar.

        Bu iki taraf arasındaki mücadele hakla batılın, zulmedenle zulme karşı olanların mücadelesidir ve kıyamete kadar bu mücadele devam edecektir. İnsani değerleri sahip olan, kendini hak yola adayan her insanın tarafı Hüseyin Yolu’dur.  Bu yol dünyalığımıza zarar verse de haysiyetimize katkı ahretimize referans olacaktır. Tercih özgür iradeli yaratılan insanın kendisine aittir.  Rabbim herkese Hüseyin Yolu’unda olmayı nasip etsin.

Yazarın Diğer Yazıları