Murat Palta

ALGI

Murat Palta

Kadıköy’de hatırası olan bir maç oynandı yine, herkes resimlerini çekti. Tarihe not düştü.

Fenebahçe son yılların belki de en kötü başlangıçlarından birini yapmış, can derdindeydi. Maç Beşiktaş maçı son 2 yılın şampiyonu, Fikret Orman başına geleceklerden bi haber konuşmaya başladı. Amacı 2 yıldır hakemlerin şampiyon yaptığı Beşiktaş’ı bu yılda ayakta tutmaktı. Maç öncesi de sonrası da konuştu.

Fenerbahçe ise son 2 yılı hakem kıyımlarıyla geçirmiş, 3 Temmuz sürecinin yarattığı depremin artçı sarsıntılarıyla geçiriyordu. Federasyon, hakemler ve bilindik futbol mossad ajanları bu sarsıntıdan Aziz Yıldırım’ı indirebilirmiyiz arayışında. Aziz Yıldırım lüks koltukların baş düşmanı. O varken kimse koltukta rahat değil. Bu nedenle her yolu deniyorlardı. Her yandan sıkıştırıldı. UEFA kıskacındaki Fenerbahçe hiçbir zaman bu kadar zor duruma düşmemişti. Alınan sonuçlar ve taraftarın tavrı ise onlar için ballı kadayıf.

Böylesine curcunalı bir ortamda maçın öyküsüde büyük olur. Ali Palabıyık Beşiktaş’ın bir nizami golü birde net penaltısını vermedi. Ajanlar, koltuk sevdalıları, anarşistler yeni bir gündemle kaleyi top atışına tuttular. Amaç Beşiktaş’ın hakemlerle şampiyon oldu algısını yok ederek, ilerleyebilmesini sağlamaktı. Oysa Ali Palabıyık o kritik dakikalara kadar Beşiktaş’a çok kıyaklar yaptı. Qurasma ve Pepe’yi ilk 20 dakikada atsa bunların hiç biri olmayacaktı. Yani Ali Palabıyık’ın hataları Negredo ve Cenk’in pozisyonlarını yarattı. Tosiç, Medel ve Talisca’nın yaptıkları ise işin bonusu. Kimse olayın bu yüzüne bakmıyor. Penaltı ve golü konuşuyor. Gerisine bakmak işlerine gelmiyor. Hiçbir Beşiktaşlı bunu konuşamıyor. Her yerden saldırıya geçerek algı operasyonlarına devam ediyorlar.

Maç bitti üzerinden birkaç gün geçti Orman, Beşiktaş Dünya’nın en büyük Müslüman takımı gibi saçma sapan bir açıklamaya imza attı. Algı operasyonunun bir başka ayağını devreye soktu. Bu öylesine söylenmiş bir laf salatası değil. Kamuoyunda farklı kutuplaşmalara neden olacak şah-mat hareketidir. Bu ateşin kimleri yakacağını biliyor. Tribünlerden yükselecek her sesin en çok kimi yakacağını biliyor. Evet, Orman Türk futbolunu amerikan ve İsrail yapımı senaryolarla bir birine düşürüyor. İşin piyonları sahada, medyada ve masada planı uyguluyor. Türkiye’yi uyuduğu uykudan uyandırmış. Söz vatansa gerisi yalandır anlayışını benimsemiş Fenerbahçe’nin gölgesi bile onları korkutuyor. Ya ayağa kalkarsa diye;

Yazarın Diğer Yazıları