Murat Palta

HASTA HAYATTA CELLÂTLAR KAPIDA KARAR SİZİN

Murat Palta

Adil Gevrek’i seversiniz, sevmezsiniz. Duruşu, egosu, tarzına bakmazsınız. İşine bakarsınız. Koltuğun hakkını veriyor mu ona bakarsınız. Evkur Yeni Malatyasporun hakkını-hukukunu koruyor mu buna bakarsınız. Nitekim geçmişe dönüm baktığımızda 2 şampiyonlukla koltuğun hakkını vermiş mi Evet, aksi olsaydı oturabilirmiydi; Hayır.

Bursa maçının 45+2 dakikası Battalla’nın golü geliyor ve başlıyor yıkıcı iktidar savaşı. Savaşın boyutu Ertuğrul Hoca’nın istifasıyla farklı bir yola sapıyor. Seyirci ben saha içine bakarım, gerisine karışmam diyor. Git gel Çorum misali 5 haftanın en kötü Malatyasporu da sahada olunca ateş yerine dönüyor yeni stadyum. Doğal olarak bir Mazlum lazım 10 bin kişiye, o şanslı kişi şeref tribünün tam ortasında hüzünlü gözlerle izliyor maçı. Ne söylerlerse eyvallah diyor. Ön yargılar ise her yerde kıs kıs gülüyor. Nasıl zehirledik diye;

Malatya’nın bu yıkma isteği hastalığından kurtulması gerekirken, bu işin başına getirilmiş Sağlam olmayan Başhekim tam tersine vücudun her yerine iltihabı 1 günde enjekte edip, stajer doktor bile bırakmadan kaçıp gitti. Koltukta gözleri olanlar, hastanın fişinin çekilmesi için Bursa maçında operasyona girişti. Onlarda bu virüsü her gelen Bursa golünde tribünlere aşıladılar. Söz konusu hastayı öldürmekse bize bırakın bizden usta cellât bulamazsınız havası çabuk sardı etrafı. Herkes hakim-savcı oldu. Mahkeme 1 dakikada kuruldu. Suçlu 1 dakikada asıldı.

İltihabı bulaştıran Başhekimin diploması ihanet suçundan askıdaydı. Kimse iş vermiyordu. Tam bu sırada Evkur Yeni Malatyaspor devreye girmiş, kendisini sevgiyle kucaklamış. Her insan ikinci şansı hak eder demiş ve o şans vermişti. Diplomasının geri verilmesini de yarı yolda bıraktığı Adil Başkan sağlamıştı. Malatya’ya geldi. Her şey anlatıldı. Gezdirilip gösterildi. Ama onun maksadı o diplomayı tekrar ele geçirerek, Malatya’dan kaçmaktı. Sicilini temizledi. Şimdi her kapı ona açık. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ya daha zor zamanda bizi bıraksa ne yapardık? İhaneti yaşam biçimi seçmiş insanları tanıyamıyoruz. Buda bizim hastalığımız. Allah’ın sevdiği kullarıymışız ki erken gitti. Bizi de uyandırdı.

Hasta halen hayatta, cellatlar kapıda, panzehiri seyirci hastasına refakatçi olup ayağa kaldıracak mı bilmiyorum? Ligin 5 haftasında sırtını döndüler ve Malatyalılık ayıbı ettiler. Yeni Başhekim bu hastayı ayağa kaldırır. Kapıdaki cellatları temizler. Gül bahçesinde de gezdirir. Yeter ki takımınızın yanında durun, yönetiminize, takımınıza, şehrinize sahip çıkın.

Yazarın Diğer Yazıları