Şahin Balcıoğlu KMTSO Başkanlığına Aday

Önümüzdeki ay yapılacak olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)

Önümüzdeki ay yapılacak olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) seçimlerinde iş adamı BLC Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu resmen aday olduğunu açıkladı.

Balcıoğlu adaylığını açıkladı 
28 Haziran 2016 tarihinde KMTSO Başkan Yardımcısı iken Başkan Olan Serdar Zabun, oda seçimlerinin ertelenmesi ile birlikte yaklaşık 2 yıl boyunca başkanlığı yürüttü. Halen Başkan olarak devam eden Zabun, 14 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan seçimde yeniden aday olması muhtemel gözüyle bakılırken Zabun’a rakip olarak resmi ilk aday iş adamı Şahin Balcıoğlu oldu.

Kahramanmaraş 46tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı haberinde; 7 bin 200 üyesi, 72 Meclis üyesi ayrıca 12 Yönetim Kurulu üyesi bulanan odada bugün son meclis toplantısı yapılırken iş adamı Şahin Balcıoğlu, burada aday olduğunu açıkladı.

ŞAHİN BALCIOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamlayan Balcıoğlu yüksek öğrenimini 1983 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

İş yaşamında birçok ilklere imza atan Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın 1980 sonrası ilk Anonim Şirketi olan Marmis A.Ş.'nin kuruluşunu yapmış. Aileden gelen tekstilci kökenine bağlı kalarak, Kahramanmaraş'ın ilk yuvarlak örgü tesisin MOTEKS A.Ş.’yi kurarak bugün şehrin ihracatının büyük bir bölümünü oluşturan sektörün temellerini 1986'da atmıştır. 1995 yılında yapılan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Meclis Başkanı seçilerek bu görevini 17 yıl sürdürmüştür ve bu görevde en uzun kalan Başkan olmuştur.  Başkan vekili olarak bu görevine halen devam etmektedir. Bu süreçte Kahramanmaraş'ın sanayici ve tüccarları ile sosyal hayatta birçok sorununa çözüm bulmak için yoğun şekilde çalışmıştır. Başkanlığı süresince YOİKK Komite Başkanlığı ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı faaliyetlerinde de bulunmuştur. 1997 yılında yine tekstil sektörünün başka bir ihtiyacı olarak gördüğü örme kumaş boyama tesisini faaliyete geçirmiştir. Şehrin ihtiyaçlarını ve daha ileriye taşınmasını hedef alan Balcıoğlu şehrin ihtiyaçları doğrultusunda sektörü dışında da yatırım yapmıştır. 2012 yılında bölgenin gıda ihtiyacını karşılamak ve üretilen ürünlere katma değer katmak adına atmosfer kontrollü soğuk hava deposu kurup burada üretilenlerin hak ettiği değerlerde pazarlanması amaçlanmıştır. Bu yatırımın hemen sonrasında ise ülkemizde bir ilk olan kompozit ahşap panel üretimine Kahramanmaraş’ta başlamış olup ÜLKEDE TEK ÜRETİCİ OLARAK ülkemizin bu üründe dışa bağımlılığını azaltmak amaçlanmıştır. Bu şirketlerinde kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Musiki cemiyeti denetleme kurulu başkanlığı, Tema vakfı üyesi ve atçılık spor kulübü yönetim kurulu üyeliği yap maktadır.    

 İngilizce ve Almanca bilen Balcıoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme