Hem Öğreniyor Hem De Yardım Ediyorlar...

Hayat Ağacı Derneği, Gıda Bankası aracılığı ile veren el ile alan eli buluşturduğu gibi, öğrencilerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı öğrenmesini sağlıyor.

Hayat Ağacı Derneği, Gıda Bankası aracılığı ile veren el ile alan eli buluşturduğu gibi, öğrencilerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı öğrenmesini sağlıyor. Şeyh Şamil İlkokulu, her ay iki sınıfa Hayat Ağacı Derneği’ni gezdiriyor. Okul idarecisi ve öğretmenlerin planlaması ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladığından buyana, öğrenciler gruplar halinde Hayat Ağacı Derneği’ni ziyaret etmeye devam ediyor.

Şeyh Şamil İlkokulu Müdürü Ahmet Turan Acıdereli, Müdür Yardımcısı Hakan Taşpınar ve bazı öğrenciler, bu kez bir yardım kampanyasının ardından toplanan yardımları teslim etmek üzere Hayat Ağacı Derneği’ni ziyaret etti. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, okul idarecileri ve öğrencilere eşlik ederek, Gıda Bankasının çalışma yapısı hakkında bilgi verdi.

Hayat Ağacı Derneği’nin yapısı ve işleyişi ile ilgili merak ettiklerini öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriş yaptığı Gıda Bankasının, bildiğimiz marketlere benzeyen reyonlarını yerinde gördü.

Şeyh Şamil İlkokulu Müdürü Ahmet Turan Acıdereli, öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışmayı öğrenmeleri bakımından Hayat Ağacı Derneği’nin, “iyi bir örnek” olduğunu belirterek, Gıda Bankasının faaliyet göstermesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, üç ayların başlaması ile birlikte Sivas halkının Hayat Ağacı Derneği’ne daha fazla yardımcı olacağına inandığını belirterek, bu vesile ile ihtiyaç sahiplerinin Gıda Bankasından yararlanmaya devam edeceğini ifade etti.

Şeyh Şamil İlkokulu’nun kumbaralı yardım kampanyasından dolayı memnuniyetini belirten Özaydın, diğer okullar örnek olması temennisi ile kampanyada emeği olan okul idarecisi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Hayat Ağacı Derneği’ni, her sınıftan birer temsilci ile ziyaret eden öğrenciler, Gıda Bankasına kumbarada para toplayıp teslim ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin bu sayede yardım alabildiğini belirterek, burada olmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Diğer yandan yapılan sayımın ardından okuldan getirilen 13 adet kumbarada toplam 535 TL biriktirildiği tespit edildi. Şeyh Şamil İlkokulu için hazırlanan bağış makbuzu kesildi.

Bakmadan Geçme