Mor Reyhan'la Farklı Lezzetler

Meral Şener, tüm projelerde olduğu gibi, Mor Reyhanlı ürünler noktasında da mükemmel , sağlıklı ve farklı lezzetler sunmayı başardı.

Arapgir Belediyesinin Kozluk Vadisini Reyhan Vadisi ve 2016 Yılını da Reyhan Yılı ilan etmesinin ardından,  halkı reyhan ekmeye teşvik ederek , ilçe ekonomisine ve üreticimize para kazandırmaya başlamış,Arapgir Reyhanının ülke çapında marka olduğunu da kanıtlamıştır.

  Arapgir’e özgü aromatik bir bitki olan, bir kez ekilen ve yıl boyunca 7 kez kesimi yapılan mor reyhan oldukça kazançlı bir ürün olup, başka coğrafyalarda yeşil renkte iken,Arapgir de mor olması yönünden ,İlçe için özel bir bitki olduğunu  gözler önüne sermektedir.

 “Refüjlerde ve tüm çevre düzenlemesi yapılan yerlerde çiçek yerine reyhan ekili olan Arapgir İlçesi ,görüntüsü ile fark yaratırken, aynı zamanda iyi bir gelir kaynağı da sağlamıştır.

Uzmanların araştırmalarına göre, Reyhan otu, öksürüğe iyi gelmektedir. Çayı veya çiğ tüketimi baş dönmesini kesmekte ve bağırsak gazlarını gidermektedir. Reyhan Yağının selülit giderici olduğu söylenmektedir. Ayrıca iştahı açmaktadır. Ağızyaraları için de etkili bir bitkidir ve saç dökülmesini önlemekte ve saçları kuvvetlendirmektedir.

Çeşitli içecek ve şerbetlerde aroma olarak kullanılan Reyhan, ayrıca bahçelerde bir süs bitkisi olarak kullanıldığı gibi, evlerde sinek ve böcekleri uzak tutan bir bitki olmasından dolayı, ev ve ofis gibi kapalı alanlarda hem koku hem de böcek kovma amaçlı kullanılmaktadır.

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi koordinatörü Meral Şener,’’Mor reyhanlı Badem Şekeri ‘’ ve ‘’Mor Reyhan Lokumu ‘’üretimi ile ilgili başarılı çalışmaları sonucunda  gerek fuarlarda,gerekse açılan sergilerde ses getirmiş ,gündemde  yer edinmiştir.

Büyük emek ve gayretle üretimi sağlanan Mor Reyhanlı Badem Şekeri ve Lokum, mükemmel lezzeti  ve saymakla bitmeyecek faydalarından dolayı oldukça tercih edilen ve fazlasıyla tüketilen ürünler arasında yerini almış görünüyor.

Arapgir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Proje ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) Birimi koordinatörü Meral Şener,tüm projelerde olduğu gibi, Mor Reyhanlı ürünler noktasında da  örnek çalışmalar yaparak  ,mükemmel ,sağlıklı ve farklı lezzetler sunmayı başarmıştır.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme